loading
close
SON DAKİKALAR

Altın Portakal jürisinde bir fire daha!

Altın Portakal jürisinde bir fire daha!
Tarih: 25.07.2012 - 11:23
Kategori: Kültür & Sanat

Bir isim daha jüriden çekildi...

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Başkanlığına Hülya Avşar’ın seçilmesinin ardından sular bir türlü durulmuyor. Usta oyuncu Levent Kırca’nın jüri üyeliğinden çekildiğini açıklamasından sonra yönetmen Kutluğ Ataman da jüri üyeliğinden çekildi. Ancak Ataman “Hülya Avşar nedeniyle Antalya jürisinden çekildiğim haberi külliyen yalandır. Çekilme nedenim Hülya değil. O benim canım. Hülya Avşar’in jüri üyeliğini eleştirmek, geri kalmış ülkenin cahil aydın snobizminden başka bir şey değildir. Go get them girl! We love u!” açıklamasını yaptı. Kutluğ Ataman’ın diğer jüri üyelerinden yazar Mine Kırıkkanat ile daha önce yaşadığı bir olay nedeniyle ayrılık kararı aldığı öğrenildi. Avşar, yönetmenliğini Kutluğ Ataman’ın yaptığı ‘İki Genç Kız’ filminde Vildan Atasever ve Feride Çetin’le başrolü paylaşmıştı. Bu arada Avşar’a diğer üyeler de sahip çıktı.

- Sümer Tilmaç: Levent (Kırca) yine kıvırttırıyor. 25 seneden beri filmci değil mi Hülya? Levent de magazinel bir tip. Jüri olsun diye Levent’i ben istedim zaten. Levent Kırca kendisine film teklifinde de bulunmuştu. Bugün belki kabul görmüyor gibi davranılıyor ama o zaman beynine bakıp mı teklifte bulunuyorlar?

- Tunca Arslan (SİYAD BAŞKANI): Benim Hülya Avşar’ın jüri başkanlığı yapamayacağına dair bir önyargım yok. Levent Kırca’yı seviyorum, sayıyorum ama tepkisini doğru bulmuyorum.

- Ayşegül Aldinç: Hülya değerli bir oyuncudur. Magazinel kişiliğinden rahatsız olanlardan değilim. Bunun neden bu kadar büyütüldüğünü anlamış değilim. Jüriye 1 ay önce seçildim, Avşar’ın başkanlığını da 3-4 gün önce öğrendim.

‘Hülya Avşar da Altın Portakal gibi markadır’

Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ve Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Genel Koordinatörü Göksel Kumsal, ise “Altın Portakal, 49 yıllık bir markadır. Hülya Avşar da 30 yıllık bir marka. Her iki marka da kendini fazlasıyla kanıtlamıştır. Yani bu markaların kaldıraca ihtiyacı yoktur” diyerek tartışmalara son noktayı koydu. Kumsal, “Hülya Avşar, sinemayı ciddiyetle ele almasını da nerede magazin öznesi olacağını da bilir” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları