loading
close
SON DAKİKALAR

Amerika Karadeniz’den Defol!

Amerika Karadeniz’den Defol!
Tarih: 11.02.2012 - 20:34
Kategori: Özel Haberler

İstanbul’da toplanan Karadeniz Enerji Forumu’nun arkasındaki Atlas Konseyi toplantının başlarında esas karanlık yüzünü gösterdi.

18 Kasım (bugün) cuma günü saat 12.30'da, nükleer karşıtları tarafından, Beyoğlu'nda bir basın toplantısı gerçekleştirilecektir. Basın toplantısının metni ise şu şekilde;

İstanbul’da toplanan Karadeniz Enerji Forumu’nun arkasındaki Atlas Konseyi toplantının başlarında esas karanlık yüzünü gösterdi; Bugün, Karadeniz’i doğasıyla denizi deresiyle mahvedenler geçmişte Avrupa’ya füzeler yerleştirmek isteyen Madeleine Albright le buluşarak hem Malatya’ya füze kalkanı hem de Sinop’a ve başka yerlere nükleer santral konuşlandırmak için pazarlıklar yapıyorlar.

Karadeniz’i gezegenin küresel sömürü sisteminin ihtiyaçları doğrultusunda tüm enerji yükünü taşımak ve tam bir atık çöplüğüne dönüştürmek üzere hükümetler ve küresel şirketler bir araya geldi.

Bu, tüm Karadeniz için ekolojik ve toplumsal bir felaket girişimidir. Rusya’nın da olurunu alan Amerika bu felaket senaryosunda Türkiye’yi kendi bölgesinin felaketine taşeron olarak atamış bulunuyor. Yeni küresel krizden çıkış için Bulgaristan’dan Romanya’ya, Ukrayna’dan Rusya’ya,  Gürcistan’dan Türkiye’ye varana kadar tüm bir Karadeniz’in doğasıyla yok edilmesi pazarlıkları yapılıyor. Bu oyunlar için Başbakan Trakya’yı ortadan hançerleyecek rant projesine de küresel patronlarının gözünde meşruluk kazandırmaya karadeniz coğrafyasına kültürlerine halklarına bu felaketi şirin göstermeye çalışıyor!

Öte Yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fukuşima sonrası nükleer santralleri kapatma kararı alan Avrupa’ya karşı kendi nükleer inatlarını meşrulaştırmak amacıyla, Türkiye’nin enerji güvenliği için nükleer santrale ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Enerji alanında Avrupa’nın kaynak ve güzergah çeşitliliği gerçekleştirilmek isteniyorsa, Türkiye’nin üstlendiği görev ve önem göz ardı edilmemelidir” diyor.

Bizler Nükleer karşıtları ve su mücadelesinden gelenler olarak Genel olarak Karadenizde ve Özel olarak da Türkiye’de yapılması istenen bu projelerin gündemden kalkmasını istiyoruz.

Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu amacını aşmış Krize Karadeniz’i feda etme ve Suriye’de mezhep çatışmalarının körüklenmesi planlarına da sahne olmaya başlamıştır. Bölgemizde barış isterken Amerika’nın gizli planlarının gizli anlaşmaların açıklanmasını ve yırtılmasını istiyoruz.

Nükleer Santral İstemiyoruz,

Nükleerli nükleersiz savaş oyunları son bulsun, Amerika ve Küresel şirketler Karadeniz’den defolun, diyoruz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları