loading
close
SON DAKİKALAR

'Amerika’nın en etkin 30 Türk-Amerikan kadını' ödülleri sahiplerini buldu

'Amerika’nın en etkin 30 Türk-Amerikan kadını' ödülleri sahiplerini buldu
Tarih: 18.03.2016 - 12:50
Kategori: Kadın

ABD’de 2002 yılından bu yana yayınlanan TürkOfAmerica Dergisi’nin belirlediği, ‘Amerika’nın en etkin 30 Türk-Amerikan kadını’ New York’ta düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Dr. Mehmet Öz, CHP eski milletvekili Şafak Pavey, Chobanı yoğurt markasının kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya’nın yanı sıra, Türkiye’den ve ABD’den önde gelen sivil toplum kuruluşları yetkililerinin de katıldığı gecede iş dünyasından akademik hayata, sivil toplum örgütlerinden kültür sanat çevrelerine kadar değişik alanlarda başarılı olan 30 Türk-Amerikan kadınına ödül verildi. TürkOfAmerica Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Cemil Özyurt, listeyi yaparken altı ayrı ölçütü temel aldıklarını, bunların arasında Amerikan basınında yer alma, kendi sahasında sahip olduğu güç ve sektördeki etkisi, çalıştığı kurumun Amerikan ekonomisine sağladığı katkı, Amerikan toplumuna sosyal ve kültürel etkiler olduğunu belirtti.

TeamOfAmerica (TAO) ile ortaklaşa düzenlenen, en etkili Türk-Amerikan kadınlarının belirlendiği 30 kişilik listede, 13 profesyonel yönetici, yedi girişimci işkadını, dokuz akademisyen, bir yazar ve sunucu yer aldı.

Gecede, Vuslat Doğan Sabancı ve Arzuhan Doğan Yalçındağ, ödül kazanan Türk-Amerikan kadınlarından bazılarına ödüllerini sundu. Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan güncel sorunlara ilişkin önemli mesajlar verdi. Dünyanın içinde bulunduğu koşullarda, insanlığın tarihin en önemli sınavlarından birinden geçtiğini anlatan Vuslat Doğan Sabancı, dünyada güvenli bir yer bulabilmek için evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan milyonlarca insan olduğunu vurguladı. Avrupa’nın, buna karşı fiziki olarak duvarlar örmeye başladığını söyleyen Vuslat Doğan Sabancı, Paris’te 1948 yılında imzalanan “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”nin, “tüm insanlar, saygınlık ve insan hakları konusunda özgür ve eşittir, herkesin yaşam, özgürlük ve güvenlik hakkı vardır, kimse insanlık dışı muameleye maruz kalmamalı” dediğini anımsattı.

Düşüncelerini ifade etme özgürlüğünün önemini de vurgulayan Vuslat Doğan Sabancı, kadınların dünyada barış ve özgürlüğü sağlama konusunda çok büyük bir role sahip olduğunu belirterek, “Çünkü kadınların koşulsuz sevme kapasiteleri var. Çocuklarımızı koşulsuz severiz, ne olduklarına, ne yaptıklarına bakmaksızın. Yalnızca bu neden, barışçıl bir dünya için kadınların neden iş hayatında, politikada, teknolojide, sanatta ve bilimde daha çok rol üstlenmeleri gerektiğini gösterir. Bu gece, inanılmaz başarılara imza atan, tüm kadınlara saygılarımı dile getiriyorum, her birinin inanılmaz öyküleri var. Bu kadınlar yalnızca dünyada kadınların seslerini yükseltmiyorlar. Aynı zamanda Türk kadınlarının dünyada seslerini yükseltiyorlar” diye konuştu.

TürkOfAmerica’nın belirlediği 30 isim arasında ABD’de hafta içi her gün ABC kanalında yayınlanan ‘The Chew TV’ programı ile milyonlarca kişiye ulaşan Defne Öz, NASA’nın açtığı ihaleyi kazanarak Uluslararası Uzay İstasyonu’na malzeme taşıyacak yeni uzay mekiği projesiyle ABD’nin uzay endüstrisinin en önemli firmaları arasına giren Sierra Nevada Corporation’un Başkanı Eren Özmen, İntel’de giyilebilir teknolojilerinin başında bulunan Ayşegül İldeniz, sürücüsüz araç geliştirmesi konusunda Google X projesindeki Continental Intelligent Transportation Systems’ın başına geçen Seval Öz Özveren, tünel teknolojisinin önde gelen isimlerinden Anchor-Free’nin ortaklarından Bağlan Nurhan Rymes gibi isimler yer aldı.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları