Hükümetin Salih Neccar'ı Ankara saldırısının faili ilan etmesinin ardından Rojavalı Neccar ailesinden açıklama geldi
Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan faili, YPG mensubu, 1992, Amude köyü (Haseke-Cizire) doğumlu Salih Neccar olarak ilan etmişti.
Rojavalı Neccar ailesinden açıklama geldi: “Ailemizde bir Salih var,
o da 60 yaşında ve başka bir köyde yaşıyor.”
‘Belki Suriye’de vardır ama bizde yok’
DİHA’nın aktardığına göre ANHA Haber Ajansı’na konuşan Rojavalı Neccar ailesi, Amude’de bu soyadı sadece kendilerinin kullandığını, Salih Neccar isminde sadece bir kişinin bulunduğunu, onun da 60 yaşında olup Bibo adlı başka bir köyde yaşadığını anlattı.
Aile üyeleri sözlerine şöyle devam etti: “Belki Suriye genelinde Salih Neccar isimli başka biri vardır. Ancak Davutoğlu’nun söylediği gibi Amude’de yaşayan bu isimde biri yok. Bu soyadı bizden başka kullanan bir aile de yok.”
‘Rojava’ya müdahale için bahane’
Sputnik’ten Hikmet Durgun’a konuşan Amude’nin bağlı bulunduğu Cizire Kantonu’nun Yasama Meclisi Eş Başkanı ve PYD yetkilisi Hakem Xalo da söz konusu köyde PYD veya YPG’ye kayıtlı, Neccar soyadlı kimsenin olmadığını söyledi.
Xalo şöyle konuştu: “Bu iddiayı kesinlikle kabul etmiyoruz. YPG’nin ve PYD’nin Ankara ve Türkiye’ye yönelik herhangi bir saldırısıyla alakası yoktur. Biz kendi ülkemizde halkımızı koruyoruz. YPG ve PYD sadece kendi halkını IŞİD’e ve diğer terörist örgütlere karşı korur. Türkiye’nin saldırıdan PYD ve YPG’yi sorumlu tutmasının nedeni, Rojava’ya müdahale etmek için bir bahane yaratmak.”
Ankara’daki yabancı diplomatlara da Dışişleri Bakanlığında yapılan toplantıda, Neccar’a ait belgelerin gösterildiği ve bu konuda destek alındığını öne sürülmüştü. Bir diplomat ise, Neccar’ın geçmişiyle ilgili ayrıntılı bilgi verilmediğini aktarmıştı.
Diken
ETİKETLER : türkiye gerçeği, vişne haber ajans, vişne ajans, istanbul gerçeği, türkiye haberleri, son dakika haberler, istanbul haberleri, sondakika, Amudeli Neccar ailesi: Bizde bir Salih var, o da 60 yaşında, www.istanbulgercegi.com