loading
close
SON DAKİKALAR

Anadolu Efes'in Avrupa sınavı

Anadolu Efes'in Avrupa sınavı
Tarih: 11.02.2012 - 22:36
Kategori: Spor

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Partizan ile yapacağı maçla birlikte Sırp ekibiyle Avrupa kupalarında 15. kez karşı karşıya gelecek.

Anadolu Efes THY Avrupa Ligi 2011-12 sezonu birinci tur birinci hafta karşılaşmasında yarın (20.10.2011, Perşembe) Sırbistan’ın Partizan takımı ile deplasmanda karşılaşıyor. Pionir Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 20.00’de başlayacak ve NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’nda 436. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 435 karşılaşmada 260 galibiyet ve 175 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 59) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 188. maçına çıkacak olan lacivert beyazlılar bu kupada bugüne kadar oynadığı 187 karşılaşmada 103 galibiyet ve 84 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 55) aldı.

İki ekip birbirleri ile 15. kez karşılaşırken; Anadolu Efes bugüne kadar oynanan 14 karşılaşmanın yedisinden galibiyet ile ayrıldı.

Partizan - Anadolu Efes mücadelesi ile birlikte Sasha Vujacic, Doğuş Balbay ve Gökhan Şirin Avrupa Ligi’nde ilk kez boy gösterecekler.

Anadolu Efes’te sakatlığı devam eden Kerem Gönlüm haricinde eksik oyuncu bulunmuyor.

Partizan’da Golden State Warriors’tan transfer edilen Acie Law, Minnesota Timberwolves’dan gelen Karadağ’lı pivot Nikola Pekovic ve Maccabi'den transfer edilen Milan Macvan bu yıl takımın en önemli kozları olacak.

Ayrıca oyuncumuz Miroslav Raduljica bu sezon kiralık olarak Partizan'da forma giyecek ve ilk Avrupa Ligi maçında Anadolu Efes'e karşı mücadele edecek.

Geçtiğimiz sezon Partizan ile Top 16’da mücadele eden lacivert beyazlılar ilk maçı deplasmanda 79-76 kazanırken; ikinci maçta Sinan Erdem Spor Salonu’nda rakibine 67-65 mağlup oldu.

Anadolu Efes’in yeni transferlerinden Dusko Savanovic son 12 Avrupa Ligi maçının her birinde en az bir kez üç sayılık isabet buldu.

Kerem Tunçeri Avrupa Ligi’nde son 12 serbest atışını da sayıya çevirdi.

Tarence Kinsey son yedi Avrupa Ligi maçının her birinde en az bir kez top çaldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları