loading
close
SON DAKİKALAR

Anadolu Gençlik Derneği'nden Ayasofya Müzesi önünde namaz

Anadolu Gençlik Derneği'nden Ayasofya Müzesi önünde namaz
Tarih: 26.05.2019 - 08:02
Kategori: Gündem

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)üyeleri ibadete açılması talebiyle Ayasofya Müzesi'nin önünde namaz kıldı. Grup sık sık, "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" diye slogan attı.

Dün gece saatlerinde Ayasofya Müzesi önünde toplanan AGD üyeleri, yer sofrasında birlikte sahur yaptı. Sahurun ardından AGD üyeleri Ayasofya Müzesi'nin ibadete açılması için teheccüd ve sabah namazı kıldı. Grup sık sık, "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları attı. 

Etkinliğe AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi İBB Başkan adayı Necdet Gökçınar ile çok sayıda AGD üyesi katıldı.

AGD Genel Başkanı Turhan, "1453'ten 1934'e kadar 480 yıl şu minarelerinden Allah-ü Ekber nidaları eksilmeyen Ayasofyamız, tam 85 yıldır minarelerinden tekbirden, tevhitten ezandan  mahrum bir şekilde durmaktadır. 1932'de ezanın Türkçe okunması  Ayasofya'da oldu. 1934 yılında Ayasofya Camii sahte imzalarla bakanlar kurulu kararı denilerek kapatıldı ve 1935 yılında müze haline getirildi" diye konuştu.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları