loading
close
SON DAKİKALAR

Anadolu Üniversitesi örgüt uydurdu: Masonik-FETÖ'cü-Marksist Cephe

Anadolu Üniversitesi örgüt uydurdu: Masonik-FETÖ'cü-Marksist Cephe
Tarih: 10.01.2021 - 18:20
Kategori: Gündem

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevinden usulsüz şekilde alınan Dr. Barış Işık’ın üniversite tarafından türetilen “Masonik-FETÖ’cü-Marksist Cephe” isimli yapıya üye olduğu iddia edildi.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ifadesi bile alınmadan atılan Dr. Barış Işık’ın, üniversiteye açtığı davada usulsüzlük kararı çıktı. Karar üzerine fakülte yönetim kurulu toplandı, Işık’ın görev süresinin yeniden uzatılmaması kararı kendisine tebliğ edildi. Üniversitedeki soruşturmada Işık’ın “Eskişehir’de bir siyasetçinin veya basın mensubunun sahip olmadığı bir kudrete erişmiş, adeta kilit bir siyasi figür” olduğu tespitleri yer aldı, “Masonik- FETÖ’cü- Marksist Cephe” gibi bir yapıya üye olduğu öne sürüldü.

Evrensel’den Cansu Ertaş’ın haberine göre, Avukat Heval Yıldız Karasu’nun Eskişehir’de bulunan ofisine 2018’de av tüfeğiyle ateş açılması üzerine baro, sendika temsilcileri ve belediye başkanının da katıldığı basın açıklamasına katılan Dr. Barış Işık’a Anadolu Üniversitesi tarafından soruşturma açıldı. Işık’ın ifadesine bile başvurulmadan, soruşturma sonuçlanmadan ataması yenilenmeyerek Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki görevine son verildi.

‘SİYASETÇİ VEYA BASIN MENSUBUNUN SAHİP OLMADIĞI KUDRET...’

Üniversite soruşturmasında ortaya çıkan “kokteyl terör” suçlamaları Işık’ı hayretler içerisinde bıraktı. Soruşturmada Dr. Barış Işık hakkında “Şüpheli, politika üretme konusunda, Eskişehir ili özelinde herhangi bir siyasetçinin veya basın mensubunun sahip olmadığı bir kudrete erişmiş, adeta kilit bir siyasi figür olarak ön plana çıkmıştır. Elbette bu, şüpheli üzerinden manevra bulmak isteyen siyasi ve karanlık güçlerin (FETÖ, terör destekçisi Marksist Cephe ve Masonik yapının) el birliğiyle ortaya çıkarmış olduğu projenin bir ürünü” suçlamalarına yer verildi.

SENDİKANIN MEMURU GİBİ

Ayrıca soruşturmada “Masonik-FETÖ’cü-Marksist Cephe” adı verilen bir örgütün eş başkanlarının ve üyelerinin daha önce fakültede dekanlık yaptığı, hâlâ fakültede görev yapan akademisyenlerin olduğu iddia edildi. Soruşturma raporunda Işık’ın sendikal faaliyetleri de suç gibi gösterildi:

“Şüpheli sanki Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’nin bir memuru, kamu görevini icra etmekle yükümlü olduğu ve bunun için devletten maaş aldığı Anadolu Üniversitesi’nin üyesi gibi hareket etmektedir. Sendika içerisinde bu kadar aktif olan şüphelinin, zaman bulup da üniversitedeki kamu görevini nasıl yerine getirdiği de anlaşılmamaktadır.”

EVRENSEL SUÇ ALETİ GİBİ GÖSTERİLDİ

Soruşturmada Dr. Barış Işık’a yönelik suçlamalar arasında Evrensel'de yayımlanan röportajlar da yer aldı. Soruşturmada, “Evrensel gibi aşırı sol ideolojiyi savunan yayın organlarını kendisine aracı kılan Barış Işık, asıl yaygın etkiyi, bu yayın organlarında yayınlanan röportajlarının, kendi ideolojisine yakın kişi veya grupların sosyal medya hesaplarında paylaşılması marifetiyle sağlamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Eskişehir 1. İdare Mahkemesi fakülte yönetim kurulu kararı, dekanın önerisi ve rektör onayı süreci izlenmediği için yetkisizlik kararı verdi. Bunun üzerine Dekan Vekili Prof. Dr. Recai Dönmez başkanlığında toplanan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yönetim Kurulu tekrardan görev süresinin uzatılmamasına karar vererek, mahkemenin gösterdiği usule göre Işık’ın yeniden görev süresinin uzatılmamasına karar verdi.

İdari soruşturmanın ardından üniversitenin, Işık hakkında bulunduğu suç duyurusu için ise savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararı vermişti. Savcılık kararında “terör örgütüyle iltisaklı ve irtibatlı olduğuna dair herhangi bir tespit ve delil olmadığı” ifade edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları