loading
close
SON DAKİKALAR

Anayasa değişiklik teklifini yazan gizli ismin AYM üyesi olduğu iddia edildi

Anayasa değişiklik teklifini yazan gizli ismin AYM üyesi olduğu iddia edildi
Tarih: 14.04.2017 - 12:50
Kategori: Gündem

Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırarak tüm yetkileri ‘tek adam’a devredecek olan anayasa değişiklik teklifini yazan ‘gizli’ isimlerden birinin Anayasa Mahkemesi üyesi Yusuf Şevki Hakyemez olduğu iddia edildi.

Birgün'ün Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan aktardığı habere göre, Anayasa Mahkesin üyesi Yusuf Şevki Hakyemez’in de teklifin kamuoyu tarafından bilinmeyen gizli mimarlarından biri olduğu iddia edildi. Hakan, yazısında “Anayasa metnini kimler kaleme aldı” başlığı altında bazı isimleri sıralarken Hakyemez’i de bu kişiler içinde sayarak şu ifadeleri kullandı: “Anayasa hukuku hocası... Profesör... Soğukkanlı... Akademik disipline sahip... 1982 Anayasası üzerine kitapları var... Kampanya sürecinde ekranlara çıkmadı, çünkü kendisi Anayasa Mahkemesi üyesi.”

Hakan’ın yazısıyla birlikte Yusuf Şevki Hakyemez’in de anayasa yazım ekibinde olduğu ilk kez ortaya çıktı.

Akademisyen kökenli olan Yusuf Şevki Hakyemez, Anayasa Mahkemesi üyeliğine 2016 Ağustos’unda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmıştı.

Atatürkçülük Anayasa’da olmamalı!

Hakyemez, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından hazırlanan “Vesayetsiz ve Tam Demokratik Bir Türkiye İçin İnsan Onuruna Dayanan Yeni Anayasa” başlıklı raporun da yazarlarından.

Raporda “Yeni anayasada devletin tarafsızlığı ilkesi ile bağdaşmayan Atatürkçülük, Atatürk İlke ve İnkılapları ve Atatürk milliyetçiliği gibi ifadeler ve ideolojik tercihler yer almamalıdır” ifadeleri yer alıyor. Ayrıca gençlerin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda eğitimine de karşı çıkılıyor: “Yine bu kapsamda anayasanın 58. Maddesinde yer alan devletin gençleri Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda yetiştirilmesi yönünde tedbirler alacağına dair hükümlere benzer ifadelere yer verilmemelidir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları