loading
close
SON DAKİKALAR

Anayasa ilkelerini Kılıçdaroğlu açıklayacak

Anayasa ilkelerini Kılıçdaroğlu açıklayacak
Tarih: 13.02.2012 - 07:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, CHP'nin yeni anayasa konusundaki ilkelerini içeren metnin CHP grubu tarafından değerlendirildikten sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacağını bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından Parti Sözcüsü Güler, yazılı bir açıklama yaparak toplantıya ilişkin bilgi verdi. Toplantıda, CHP Parti Meclisi'nin Ankara'da 21 Ekim Cuma günü saat 11.00'de toplanmasına karar verildiğini bildiren Güler, MYK'de ağırlıklı olarak Anayasa değişiklikleri ile ilgili çalışmalar üzerinde durulduğunu açıkladı. CHP MYK'nin Anayasa değişiklikleri ile ilgili ilkeleri değerlendirdiğini kaydeden Güler, "Bu konuyu ele alan bir metin üzerinde sürdürülen çalışmalar tamamlanacak, yetkili organlarımız ile grubumuzda değerlendirilecek ve Genel Başkanlığımız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır" dedi.

Güler, Türkiye'de yaşanan yağışlar nedeniyle kentlerde yaşanan su baskını ve sel felaketlerinin, yurttaşların çoktan kavuşmuş olmaları gereken çağdaş kentsel altyapıya ilişkin boşlukları bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çekerek "Kentsel altyapı sorunlarının giderilebilmesi için, doğru ve yeterli genişlikte bir ulusal yatırım planlaması ve finansmanı üzerinde durulması gerekmektedir. Milletvekillerimiz sel felaketleri yaşanan kentlerimize dağılmış bulunmaktadır. Kendilerinden alınacak gözlem ve saptamalar MYK tarafından değerlendirilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" görüşünü bildirdi.

Güler, CHP MYK olarak uygulanan para ve kur politikalarını dikkatle izlemeyi sürdürdüklerini belirtirken "Merkez Bankası'nın büyük bedeller ödenerek toplanmış olan, benzer ekonomilere göre de oldukça düşük bulunan rezervleri hızla eritecek adımlar atmaktadır. Dünya genelinde risklerin yeniden arttığı bir dönemde, etkileri birbiriyle çelişkili olan adımlar atılmasını kaygı verici bulmaktadır" uyarısında bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları