loading
close
SON DAKİKALAR

'Anayasa profesörleriyle toplantı çok faydalı geçti'

'Anayasa profesörleriyle toplantı çok faydalı geçti'
Tarih: 11.02.2012 - 19:01
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Vekili, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dün Anayasa profesörleri ile yaptığı toplantıya ilişkin, "Çok seviyeli ve kaliteli toplantı oldu. Ben çok faydalandım" dedi.

Çiçek, Kırıkkale Üniversitesinin yeni akademik yıl açılışı nedeniyle düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci, Cumhurbaşkanı Gül’ün Almanya’da yapacağı bir konuşmanın iptal edilmesinin istendiğini, ancak Gül’ün "Ya bu konuşmayı yaparım ya da hemen Türkiye’ye dönerim" dediğini hatırlatarak, bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Çiçek, Cumhurbaşkanı Gül’ün sözlerinin bugünkü gazetelerde yer aldığını hatırlattı. Çiçek, birçok terör örgütünün Almanya’da faaliyet gösterdiğini söyledi.

Almanya’nın Anayasayı Koruma Teşkilatının, yılda bir defa yayınladığı raporlarda, terör örgütlerinin bilgilerinin yer aldığını belirten Çiçek, "Maalesef Türkiye’yi de rahatsız eden bir kısım unsurlar, Almanya’da yasal bir kısım görüntü altında faaliyetlerini sürdürüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, o tip bir olay karşısında tepkisini ortaya koymuş ve kararını da vermiştir. Ama Alman makamlarının da konuyu çok iyi değerlendirmesi gerekmektedir" dedi.

-ANAYASA PROFESÖRLERİYLE YAPILAN TOPLANTI-


Çiçek, anayasa profesörleriyle yapılan toplantıda bazı akademisyenlerin, "Anayasa Meclisi kurulsun" şeklindeki önerisiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi: "Biz Türkiye’de, üniversitelerimizde anayasa hukuku okutan ve branşı da anayasa hukuku olan 27 değerli bilimadamını davet etmiştik. 3’ü mazereti nedeniyle katılamadı. Çok seviyeli ve kaliteli toplantı oldu. Ben çok faydalandım. O toplantıya katılan Meclisin uzmanları, ileri sürülen görüşün analizini yapıyorlar. Uzlaşma Komisyonu kurulduğunda takip edeceğimiz yol ve yöntem açısından da güzel fikirler ortaya çıktı. Onların değerlendirmesini yapıyoruz. Davet ettiğimiz bu bilimadamlarının, anayasa hukuku konularıyla ilgili farklı görüşleri var. Çok özgür ve demokratik bir ortamdı. Tabiri caizse tam bir Anayasa yapım ortamıydı. İnşallah oradaki havayı uzlaşma komisyonunda da yansıtırız ve arzu edilen sonucu birlikte alırız. İyi bir toplantıydı. Herkesin aynı şeyi söylemesini beklemek doğru değil. Herkes düşüncesini rahatlıkla söyledi." Bir gazetecinin, "Profesörlerle görüşmenin ardından anayasanın değiştirilemez hükümlerinin değiştirilebileceği, kaldırılabileceği..." yönündeki sözleri üzerine de Çiçek, "Evvela komisyonu kuralım da merdiven basamaklarını teker teker çıkıyoruz. Evvela Meclis açılsın. Uzlaşma Komisyonunu kuralım, ondan sonra komisyon konuyu her yönüyle değerlendirir. Herkesin fikrini alır, biz de ’herkes düşüncesini fikrini belirtsin’ diye bir kısım yöntemleri geliştiriyoruz zaten" dedi.

Çiçek, "Türkiye’nin tepkisine rağmen Güney Kıbrıs Rum Kesimi sondaj çalışmalarını başlattı, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Türkiye kendi kararını verdi, gereğini yapıyor. Öyle bakmak lazım" yanıtını verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları