loading
close
SON DAKİKALAR

Android için Google Chrome hazır

Android için Google Chrome hazır
Tarih: 11.02.2012 - 18:18
Kategori: Bilim & Teknoloji

Google, Android işletim sistemi tabanlı akıllı telefonlar ve Android 4.0 tabanlı tabletler için Google Chrome internet tarayıcısının hazır olduğunu açıkladı

Google Chrome'un beta sürümü şu anda Android Market üzerinden kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda.

Mobil cihazlar için hazırlanan Chrome, Android tabanlı akıllı telefonlarda ve tabletlerde yalnızca Ice Cream Sandwich yani Android 4.0 desteği sunuyor. Yani daha eski bir tablete ya da akıllı telefona sahipseniz ve Android 4.0'a güncelleme şansınız yoksa, Google Chrome sizler için değil demektir.

Peki Chrome Beta bizlere neler sunuyor?

Chrome Beta ile birlikte artık bilgisayarınızda kullandığınız tüm kısayollar, sık kullanılanlar ve hatta arama sekmesine yazmış olduğunuz tüm yazılar dahi telefonunuza aktarılacak. Bu sayede çok daha hızlı ve efektif bir kullanım mümkün oluyor.

Yalnızca bununla da kalmayan Chrome Beta, PC'nizde açık bırakıp gittiğiniz Google Chrome'da açık duran sekmeleri de aynı anda telefon üzerinden gösterebiliyor. Fakat bunlardan da öte, Chrome Beta'yı diğer tarayıcılardan ayıran en önemli özellik ise kesinlikle çok hızlı çalışıyor olması.

Uygulamayı yükledikten sonra farkedeceğiniz üzere neredeyse tüm tarayıcılardan çok daha hızlı tepki sürelerine sahip bir tarayıcı olmayı başarıyor.

Tam sürüm ne zaman gelecek?

Google'ın Android'de Chrome için bu kadar çok beklemesinin ardında, Chrome'u Android işletim sisteminin temel internet tarayıcısı haline getirmek istemesinin olduğu iddia edildi. Google Chrome'un betadan ne zaman çıkacağı ve tam sürümün ne zaman indirilebilir hale geleceği henüz bilinmezken, Chrome'un Kıdemli Başkan Vekili Sundar Pichai konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Pichai, "Sizlere tam sürüm için hemen bir tarih vermem imkansız ama Google Chrome için çalışan arkadaşlarımın en kısa zamanda tam sürümü de hazırlayacaklarına eminim. Chrome'u mobil platform için duyurduktan tam üç ay gibi bir süre içerisinde beta haline getirmeyi başaran ekibimiz bunu da başaracaktır. Ayrıca tam sürümle birlikte umudumuz Google Chrome'un Android işletim sisteminin ana internet tarayıcısı olması yönünde" sözleriyle tam sürüm konusuna açıklık getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları