loading
close
SON DAKİKALAR

Animasyoncular 7. Kez Buluşuyor

Animasyoncular 7. Kez Buluşuyor
Tarih: 12.02.2012 - 15:13
Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Animasyon Festivali'nin 7.'si, 22-27 Kasım tarihlerinde Pera Müzesi'nde düzenlenecek.

İstanbul Animasyon Festivali'nin 7.'si, 22-27 Kasım tarihlerinde Pera Müzesi'nde düzenlenecek. Her sene olduğu gibi son 2 senenin en iyi animasyon filmlerini programına dahil eden İstanbul Animasyon Festivali, seyirciye animasyon dolu bir hafta yaşatacak. 

Dünyanın bir çok festivaline katılmış ve ödül almış filmler, İstanbul Animasyon Festivali dahilinde izlenebilecek. Festivalin en ağır toplarından biri ünlü Yönetmen Kamil Polak'ın son filmi aynı zamanda Annecy Animasyon Festivali'nde en iyi animasyon ödülünü alan The Lost Town of Switez. Bafta ve Cannes Film Festivallerinde boy göstermiş stop motion ikilisi Quay Kardeşler'in son filmi Maska da festivalin önemli filmleri arasında. Arjantinli ünlü Yönetmen Juan Pablo Zaramella ise iki filmiyle festivalde yerini aldı. Dünya prömiyerini Berlinale'de yapan Heavy Heads ve yine festivallerin gözdesi Paths of Hate yarışma dahilinde gösterilecek 214 filmden sadece bir kaçı. 

Kore animelerinin son örneklerinden Green Days: Dinosaur and I festivalin gözde filmlerinden biri olacak. Jez Jerzy'nin çizgi romanından uyarlama George The Hedgehog ile festival programında Polonya sinemasının ağırlığını arttırıyor. Stop motion konusunda en ünlü stüdyolardan Nuku Film'den Mati Kutt'un son filmi Sky Song festival'de gösterilecek filmlerden biri. 

Yarışmaya Türkiye'den katılan 28 film, en iyi Türk kısa animasyon filmi olmak için yarışacak. Aynı zamanda Türkiye'deki genç yetenekleri keşfetmek isteyenler için de kaçırılmaz bir fırsat olacak. 

Festival dahilinde gösterilecek uzun metraj filmlerin biletleri 10 TL indirimli 5 TL, kısa metraj gönderimlerin biletleri ise 5 TL'den Pera Müzesi'nde satışa sunulacak. Atölye çalışmalarına ise ücretsiz olarak katılabilinecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları