loading
close
SON DAKİKALAR

Anıtkabir'i tapınağa benzetti, olay oldu!

Anıtkabir'i tapınağa benzetti, olay oldu!
Tarih: 11.02.2012 - 19:50
Kategori: Gündem

Yeni Akit adlı gazete bugün manşetinden Anıtkabir'in Yunan tapınağına benzediğini yazdı...

Yeni Akit adlı gazete bugün manşetinden Anıtkabir'in Yunan tapınağına benzediğini yazdı...

İşte Yeni Akit'in O Haberi...

Türkiye Şahlanış Hareketi lideri Murat Altun'un, Anıtkabir'i tapınağa benzetmesi ortalığı karıştırdı. Kemalistler tarafından ağır küfür ve hakaretlere maruz kalan Altun, yazılı bir açıklama yaparak sözde Atatürkçülere cevap verdi.

“Anıtkabir Tapınak Gibi”

Altun, bir gazeteye yaptığı açıklamada, Anıtkabir'in Türkiye'de belli kesimler tarafından tapınak haline getirildiğini ileri sürdü. Anıtkabir'in şu an bulunduğu konum ve durumun Atatürk'ün kemiklerini sızlattığını belirten Altun, “Anıtkabir, tıpkı Yahudilerin ağlama duvarı haline getirilmiş. Bu ülkenin en önde gelen liderleri bile gidip burada adeta ağlıyorlar. Anıtkabir, bulunduğu şekli ile de tapınaklara benzerliği mevcuttur. Türkiye'nin kurucusu Aziz Gazimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve toplumumuzun örf ve adetlerine bu adeta haksızlıktır. Anıtkabir ile Yunan tapınakları arasında hiçbir fark yoktur” ifadelerini kullandı.

Hakaret Ve Küfür Yağdı

Altun'un açıklamaları başına dert oldu. Özellikle ulusalcı internet sitelerinin, haberi alaycı bir dille yayınlaması üzerine Altun'a tepkiler yağdı. Haberin, ilkkursun.com adlı bir ulusalcı internet sitesinde yayınlanmasının ardından Altun'a yönelik çok ağır küfür ve hakaretlerde bulunuldu. Altun, söz konusu internet sitesinden haberin ve yapılan yorumların kaldırılmasını, yaptığı yazılı açıklamanın yayınlanmasını istedi.

“Edep Yahu”

Bunun üzerine Altun'un açıklaması yayınlandı. Altun açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: “Bu güzel ülke onlarca yılını sahte, sözde Atatürkçü-Kemalist-Ulusalcı kisvesi altında edepsiz, ahlaksız, seviyesiz güruh yüzünden kaybetmiştir. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan' zavallılar mecranızda ömrünü Aziz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e adamış fedakar bir siyasi fikir önderi olarak bana, baştacım anneme yakışıksız ifadeler, türlü hakaretlerle saldırmışlardır. Edep yahu! Duyarlı davranıp, size yakışanı yapacağınız, o küfürlü yorumları ivedilikle kaldırıp, ana sayfanızdan açıklamamı yayımlayacağınıza inanmak istiyorum. Bu da sizin samimiyet testiniz, yurtseverlik noktasında turnusol kağıdınız olsun. Hukuki haklarımız saklı olmak kaydıyla.”

“Tapınak Mimarisi Şeklindeki Anıtkabir'e Karşıyım”

Anıtkabir hakkındaki ifadelerini yineleyen Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: “1938 10 Kasım günü ebediyete intikal eden aziz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1957 yılında vefatından yıllar sonra O Büyük Lider'in manevi şahsına, temsil ettiği davasına açık hakaret saydığımız Yunan akropol tapınak mimarisi şeklinde yapılan bugünkü ‘Anıtkabir'e şiddetle karşıyız.

Büyük Lider Aziz Gazi Mustafa Kemal Paşamızın ebedi istirahatgahının hep savunduğu, uğrunda ömür tükettiği Türk Kültürü motiflerine ve mimarisine uygun, bin küsur yıllık fergana, semerkant, taşkent izlerini, kültür kodlarını taşıyan şanına uygun Anadolu Selçuklu Kümbet mimarisi tarzında şanına yakışır yeni bir Anıt Mezar yapmak, büyük Türk milletine Şahlanış Hareketi olarak sözümüzdür.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları