loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara 8 Ekime hazırlanıyor

Ankara 8 Ekime hazırlanıyor
Tarih: 12.02.2012 - 20:51
Kategori: Sendika

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla “İnsanca Yaşam İçin Eşit, Özgür, Demokratik Türkiye” şiarıyla emekçiler 8 Ekimde Ankara’da buluşacaklar.

Ülkenin dört bir yanından Ankara’ya gelecek olan emekçiler taleplerini bir kez daha Sıhhiye Meydanı’nda haykıracaklar. Dört örgütün çağrısıyla ortak düzenlenecek olan miting için hazırlıklar bütün hızıyla sürerken, basın açıklamaları, bildiriler, işyeri toplantılarıyla talepleri daha güçlü dillendirmek için mitinge katılım çağrısı yapılıyor.

‘ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI ALANLARDAYIZ’

Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin iş kollarına yönelik özelleştirmelerin gündemde olduğunu ifade ederek “Özelleştirmelere göz yumduğumuzda kendi çocuklarımız bu düzenin birer kölesi haline getirilecektir” dedi. AKP’nin çalışma hayatına yönelik planlarının özelleştirmelerle hayata geçeceğini belirten Beytekin, kadrolu çalışanların yerini sendikasız, iş güvencesiz, kıdem tazminatsız, asgari ücretle çalışanların dolduracağını vurguladı. İşyeri gezilerinde sendikanın, grevin ve toplusözleşmenin neden gerekli olduğunu, özelleştirmelerin emekçilerden neler götüreceğini anlattıklarını ifade eden Beytekin, bütün bu özelleştirmelere engel olmak için 8 Ekimde alanlarda taleplerini haykıracaklarını belirtti.

‘HÜKÜMET MİTİNGİ DOĞRU OKUMALI’

“Demokratikleşme, ileriye gitme” adı altında çıkarılan yasaların emekçileri daha çok köleleştirdiğini ve bütün kazanımlarını yok etmeye yönelik olduğunu ifade eden Kültür Sanat Sen Ankara Bölge Şube Başkanı Hülya Eryetli Erkol, hükümetin bu mitingi doğru okumasını istedi. Erkol,  bütün birimlerde bildiri ve afişlerle mitinge katılım çağrısı yaptıklarını belirterek, “İnsanca yaşam için, demokratikleşme adına, emekçilerin özlük hakları için ve yapılan tüm haksız uygulamalar karşı alanlarda olacağız” dedi.

‘BİLİMSEL, ANA DİLDE EĞİTİM İSTİYORUZ’

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Dengiz Sönmez, 11 bölgede kurdukları stantlarla, dağıttıkları el ilanları ve bildirilerle mitinge hazırlıklarının sürdüğünü ifade ederek, sabah başlayan işyeri gezileriyle eyleme katılım çağrısı yaptıklarını söyledi. Sönmez, işyeri toplantılarında değiştirilmek istenen 4688 sayılı Sendikalar Kanunu’nu, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkının kullanımını, ülkede son dönemlerde yaşanan olayları ve 8 Ekim Mitingini tartıştıklarını ifade etti. Eğitim Sen’in 8 Ekimde alanlarda, “Bilimsel demokratik, laik ve ana dilinde, ulaşılabilir, parasız eğitim hakkı” talep edeceğini belirten Sönmez, “Bunun yanında eğitim emekçilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesini, tüm çalışanlara kadrolu güvenceli bir çalışma ortamının yaratılmasını ve öğretmen açığının sayılarının tespit edilerek kadrolu güvenceli atamalarla kapatılmasını istiyoruz” dedi. Sönmez, 8 Ekimde eğitim emekçisi, öğrencileri ve velileri kendi talepleriyle alanlarda görmek istediklerinin altını çizdi.

‘GREVLİ, TOPLUSÖZLEŞMELİ SENDİKA İÇİN’

Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Doğan Kaya da grevli, toplusözleşmeli bir sendika hakkı için, barış için, sürgünlere, gözaltı ve tutuklamalara karşı durmak için 8 Ekimde alanlarda olacaklarını vurguladı. Kaya, işyerleri gezileriyle sözleşmeli ve esnek çalıştırılmaya, eğitim alanındaki saldırılara karşı eğitim emekçilerini alanlara çağırdıklarını belirtti. Kamu arazilerinin şirketlere verilerek yaptırılacak okulların 49 yıllığına MEB’e kiralanmasının gündemde olduğunu hatırlatan Kaya, “Eğitimdeki özelleştirmelere karşı tepkimizi alanlarda ortaya koyacağız, kazanılmış haklarımızı gasbettirmeyeceğiz” dedi.

İŞSİZ ÖĞRETMENLER DE ALANLARDA OLACAK

8 Ekimde işsiz öğretmenlerin de alanlarda olacağını ifade eden Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformundan (AYÖP)  Hasan Basri Ekici, Milli Eğitim Bakanlığının politikaları nedeniyle binlerce öğretmenin işsiz olduğunu ve birçok öğretmenin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Tüm illerde 8 Ekim Mitingi için hazırlık içerisinde olduklarını belirten Ekici, “MEB’in bizi görmezden gelip, bizlere kulaklarını tıkamasını alanlarda protesto edeceğiz” dedi. Ekici, 8 Ekimde ülkenin eğitim sorununa dikkat çekeceklerini ve işsiz öğretmenlerin taleplerini alanlarda haykıracaklarını dile getirdi.

AYÖP’ten Özgür Bener de eğitimde taşeronlaştırmaya, özelleştirmelere, eğitim üzerinden birilerinin zengin olmasına karşı olduklarını ifade ederek  “İşsiz öğretmenlerimizi, eğitimin sorunlarına vurgu yapmak, bu yaraya parmak basmak isteyen herkesi 8 Ekim Cumartesi günü aramızda görmek istiyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

MANİSA’DAN MİTİNGE ÇAĞRI

SES Manisa Şubesi Ruh  Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin önünde Kamu Hastane Birlikleri Yasası’nı protesto ederek, toplusözleşme ve grev haklarından vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler. Yarın Ankara’da yapılacak olan mitinge çağrıda yapılan eylemde konuşan İşyeri Temsilcisi Başak Özen, “Ekmeğine, emeğine sahip çıkan tüm ezilenlerle 8 Ekimde Ankara’da olacağız” diye konuştu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları