loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi su satış tarifesinin % 8 olan KDV oranını 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren % 1 olarak uyguluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi su satış tarifesinin % 8 olan KDV oranını 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren % 1 olarak uyguluyor
Tarih: 19.02.2022 - 21:29
Kategori: Yerel

Ankara Büyükşehir'den açıklama; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Belediyeler KDV oranında indirim yapsın” açıklamasına karşın ASKİ’nin su faturalarındaki KDV oranı zaten 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren yüzde KDV oranı yüzde 1 olarak uygulanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KDV oranlarında yapılan düzenlemenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi 14 Şubat 2022 tarihinde sistemsel düzenlemeler yapmak için vatandaşı bilgilendirerek zorunlu haller dışında kartlı su sayacı bakiye yükleme işlemi yapılmamasını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Belediyeler KDV oranında indirim yapsın” açıklamasına karşın ASKİ’nin su faturalarındaki KDV oranı zaten 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren yüzde 1 olarak uygulanmaya devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KDV oranlarında yapılan düzenlemenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçmiş ve ASKİ sosyal medya hesaplarından duyuruda bulunarak 14 Şubat 2022 tarihinde sistemsel düzenlemeler yapılacağından zorunlu haller dışında kartlı su sayacı bakiye yükleme işlemi yapılmamasını bildirmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Belediyeler KDV oranında indirim yapsın” açıklamasına karşın ASKİ’nin su faturalarındaki KDV oranı zaten 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren yüzde KDV oranı yüzde 1 olarak uygulanıyor.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sevgili hemşehrilerimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak su satış tarifemizde yüzde 8 olan KDV oranı 15 Şubat 2022 tarihinden bu yana yüzde 1 olarak kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları