loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi “Tohum Takas Etkinliği” düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi “Tohum Takas Etkinliği” düzenledi
Tarih: 08.12.2019 - 14:27
Kategori: Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi, organik tarımı desteklemek amacıyla Ulusal Tohum Takas Merkezi ile "Tohum Takas Etkinliği" düzenledi.

Yerli tohumun yaygınlaşmasına katkı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulusal Tohum Takas Merkezi (UTTM) ile tohum takas etkinliği   Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gönüllülerden oluşan Ulusal Tohum Takas Merkezi’nin (UTTM) üyeleri kendi yetiştirdikleri yerli tohumları birbirleriyle takas ettiler.

Etkinliğe katılan ve Büyükşehir Belediyesi’nin yerli tohumların korunması için destek vermeyi sürdüreceğini söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, şöyle konuştu.

“Ülkemizin tükenmeye yüz tutan zenginliklerini biraraya getirmek isteyen, şahsi hiçbir menfaati olmayan, ülkesine ve tarihine sahip çıkmak isteyen tohum gönüllülerimizle bir araya geldik. Bu platformda toplanan insanlar ata tohumlarına sahip çıkma, çoğaltma ve bu tohumları paylaşma konusunda emek veriyor. Bu torunlarımızın torunları için umut verici. Ülkemizin zenginliklerini korumak için el ele vermeliyiz. Üretmeden kalkınmak mümkün değil. Buraya tohum takası için gelenler kendi imkanlarıyla geldi. Bu önemli hareket tabiatı ve ülkeyi sevmenin çok somut bir ifadesidir.”

Ankara Büykşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da etkinlikle ilgili paylaşımda bulunarak "Belediyemiz tarafından, yerli ve organik tarımı desteklemek amacıyla Ulusal Tohum Takas Merkezi iş birliği ile “Tohum Takas Etkinliği” düzenlendi. Söz verdiğimiz gibi; yerli tohumu, yerli üreticiyi ve kırsal kalkınmayı desteklemeye her zaman devam edeceğiz" dedi. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları