loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara katliamında kızını kaybeden Hatice Çevik, Suruç Belediye Başkanı seçildi

Ankara katliamında kızını kaybeden Hatice Çevik, Suruç Belediye Başkanı seçildi
Tarih: 02.04.2019 - 12:24
Kategori: Yurt

Ankara Gar katliamında kızını ve kızının halasını kaybeden Hatice Çevik, Suruç Belediye Eş Başkanı oldu. Çevik, "Yapacağımız ilk icraatların başında anıt dikmek ve kayyumun izlerini silmek gelecek" dedi.

Ankara Gar Meydanı'nda 10 Ekim 2015'te IŞİD'in gerçekleştirdiği katliamda kızı Başak Sidar Çevik ve kızının halası Nilgün Çevik'i kaybeden ve yaralı hali ile sarıldığı eşi İzettin Çevik'le objektiflere yansıyan Hatice Çevik, Urfa'nın Suruç ilçesinde belediye eş başkanı oldu. 

Katliamdan sonra Suruçlu eşinin memleketine yerleşen Çevik, Suruç'un ödediği bedelle manevi bir anlamı olduğunu, HDP'nin Suruç Belediye eş başkan adaylığını bu sebeple kabul ettiğini anlattı. 

Resmi olmayan sonuçlara göre HDP'nin adayı Hatice Çevik, Suruç'ta oyların yüzde 59'unu alarak belediye başkanı seçildi.

Çevik, Birgün'e verdiği demeçte de şunları söyledi:

"Seçimi kazanmak bizi çok sevindirdi. Şimdi Suruç katliamı ile Ankara katliamında ölenler için anıt yapmakla işe başlayacağız. Acılarımızı unutmayacağız ve Suruç'u yeniden halkın yönetimine bırakacağız."

"TEK ÜZÜNTÜMÜZ URFA MERKEZİ VE DİĞER İLÇELERİNİ ALAMAMIŞ OLMAK"

Katliamın ardından bir kulağında duyma, bir gözünde ise görme kaybı yaşayan Çevik, 'çok heyecanlı olduğunu' söyledi.

Belediye başkanlığı mazbatasını Suruç ve Ankara katliamlarında yaşamını yitirenler adına alacağını söyleyen Çevik, "Seçimi kazanmayı Suruç halkına borçluyuz. Bu halk gerçekten değerli ve özverili bir halktır. Tek üzüntümüz Urfa merkezi ve diğer ilçelerini alamamış olmak" dedi.

"İLK İŞ KATLEDİLENLER İÇİN ANIT DİKMEK"

Suruç'ta partilerinin bir önceki döneme göre aldığı oyların arttığının altını çizen Çevik, "Sonuçlar bizim ve burada çok acı çekmiş yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü. Yapacağımız ilk icraatların başında anıt dikmek ve kayyumun izlerini silmek gelecek. Kayyum, belediye binası dahil ilçenin büyük bir kısmını beton bloklarla örmüş. O blokları kaldıracağız. Ekolojik belediye anlayışımızla Suruç'u yeşillendireceğiz. Halkın katılımına ve başkana erişimine açık bir belediye haline getireceğiz. Suruç halkının yaralarını saracağız" ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları