loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara katliamını protesto eylemine katıldıkları için yargılanan Eğitim-İş Sendikası üyeleri beraat etti

Ankara katliamını protesto eylemine katıldıkları için yargılanan Eğitim-İş Sendikası üyeleri beraat etti
Tarih: 02.02.2019 - 13:44
Kategori: Sendika

Ankara Gar katliamını protesto etmek için katıldıkları eylem gerekçesiyle haklarında açılan kamu davasında yargılanan Eğitim-İş Sendikası'na bağlı Burhaniye temsilciliğinin yönetici ve üyeleri beraat etti.

10 Ekim 2015'te yaşanan Ankara Gar katliamı nedeniyle Eğitim-İş Sendikası'nın aldığı eylem kararı doğrultusunda, 12 Ekim 2015'te sendikanın Balıkesir şubesine bağlı Burhaniye temsilciliğinin yönetici ve üyelerine Burhaniye’de katıldıkları eylem nedeniyle kamu davası açılmıştı.

“2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet”'ten yargılanan sendika üyeleri, Burhaniye 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada beraat etti.

Dava sonucuna ilişkin Eğitim-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, davanın Eğitim-İş Bölge Hukuk Bürosu avukatı Mehmet Görücü tarafından takip edildiği belirtilerek, "Haklı mücadelemiz yargı tarafından da tescil edilmiştir. Eğitim-İş olarak; ulusal, uluslararası ve evrensel hukuktan gelen demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. 10 Ekim 2015 gar patlamasında olduğu gibi ülkemizde yaşanan toplumsal olaylar karşısında tepkilerimizi ortaya koymaya kamusal alandaki sorunları dile getirip çözümler noktasında mücadele etmeye devam edeceğiz. Burhaniye’de mücadele eden, yargılanan üyelerimiz ile hukuk büromuzu tebrik ediyoruz" denildi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları