loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara mitinginde 25 bin kişi yürüdü

Ankara mitinginde 25 bin kişi yürüdü
Tarih: 13.02.2012 - 10:05
Kategori: Gündem

'Tüm Temel Haklarımız için insanca yaşamı savunuyoruz, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye istiyoruz'

DİSK, KESK, TMMOB VE TTB tarafından düzenlenen 'Tüm Temel Haklarımız için insanca yaşamı savunuyoruz, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye istiyoruz' mitingine yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Mitingte HES’ler ve kadına şiddet protesto edildi. Farklı sivil toplum kuruluşlarından binlerce kişi renkli görüntülere imza attı. Miting için bu sabah saatlerinde Türkiye’nin çeşitli illerinde gelen katılımcılar, Ankara Gar’ında toplandı.

Katılımcılar pankartlar açıp, çeşitli sloganlar atarak saat 11.00’de Gar’dan mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanı’na yürüyüşe geçti. Miting alanı çevresinde barikat kuran polis ekipleri, kontrol noktalarında mitinge katılanları tek tek arayarak alana aldı.

Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı mitinge, öğrencilerden, kadın kolektiflerine, memurlardan işçilere, derneklerden, siyasi partilere, çevrecilerden, köylülere kadar çok farklı kesimlerden katılımların olması dikkat çekti. 

Kadına Şiddete ve HES’lere Hayır
 
Mitinge katılan çevreciler ’HES’lere’ hayır’, ’Karadeniz direniyor’ pankartları açarken, Kadın Kolektifleri de kadına şiddete tepki olarak siyah tabut taşıdı. 

Şiddet gören kadınların fotoğraflarını da taşıyan grup, kadına yönelik şiddetin biran önce durdurulmasını istedi. Bu arada Malatya’nın Akçadağ İlçesi’ne bağlı Kürecik Köyü Çarşak Tepesi’ne kurulması planlanan NATO Füze Savunma Sistemi de protesto edildi. Mitinge katılan Kürecik Köyü sakinleri, ’Kalkana değil eğitime bütçe’, ’İsrail’e kalkan olmak istemiyoruz’ ile ’Füze kalkanı istemiyoruz’ pankartları açtı.

Mitinge katılan bazı gruplarda Kürtçe pankartlar açarak, terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Miting nedeniyle Ankara’da birçok yol ulaşıma kapatıldı. Miting nedeniyle Başkentte yoğun güvenlik önlemleri alınırken, 3 bin polis de görev aldı. (DHA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları