loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara, Washington'a kaygılarını iletti

Ankara, Washington'a kaygılarını iletti
Tarih: 07.11.2015 - 13:02
Kategori: Gündem

Ankara, Amerika'nın silah ve mühimmat yardımı yapacağını açıkladığı Suriye Demokratik Güçleri adı verilen örgütle ilgili kaygılarını Washinton'a iletti.

Ankara, Amerika'nın silah ve mühimmat yardımı yapacağını açıkladığı Suriye Demokratik Güçleri adı verilen örgütle ilgili kaygılarını Washinton'a iletti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye Demokratik Güçleri adı verilen çatı örgütün PYD ağırlıklı olduğunu belirtti.

Ankara, Suriye'de faaliyet yürüten Suriye Demokratik Güçleri adlı çatı örgütle ilgili Washington'a kaygılarını iletti.

Amerika, PYD, Suriye Arap Koalisyonu ve Suryani Askeri Konseyi'ni bir araya getirerek Suriye Demokratik Güçleri adı altında bir çatı örgüt kurmuştu. Washinton, bundan sonra silah ve mühimmat yardımlarının YPG'ye değil Arap güçlerin de içinde bulunduğu bu çatı örgüte yapılacağını açıkladı.

Ancak çatı örgütün bileşenleri kafalarda soru işareti yarattı. Zira PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin de bulunduğu grupta Suriye Arap Koalisyonu adıyla bulunan örgütte Cayş el Tuwar, Burkan el Fırat, El Sanadid, El Cezire Tugayları gibi PKK ile bağlantılı küçük gruplar bulunuyordu.

Hürriyet Gazetesi'nden Verda Özer'in aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye Demokratik Güçleri adlı örgüt için "Yapısı belirsiz. PYD ağırlıklı görünüyor" değerlendirmesinde bulundu. Kalın, bu grupla ilgili çekincelerin Amerika'ya iletildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç de sahadaki uygulamaları takip edeceklerini açıklamıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları