loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara'da 8 milyon sebze fidesi dağıtımı başladı

Ankara'da 8 milyon sebze fidesi dağıtımı başladı
Tarih: 16.05.2021 - 13:20
Kategori: Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçilere sebze fidesi dağıtımına başladı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, artan talep üzerine bu yıl yüzde 75’i hibe yüzde 25’i çiftçi katkı paylı olmak üzere yerli üreticilere yaklaşık 8 milyon adet domates ve biber fidesi desteği sağlayacak....

Ayaş Akkaya Köyü’nden başlayan sebze fidesi dağıtımında ilk kez BelPlas A.Ş. tarafından toprak verimliliğini artırmak amacıyla üretilen sıvı gübre de ücretsiz dağıtıldı.

Domates ve biber fidesi dağıtımına Ayaş Akkaya Köyü’nden başlanırken, BelPlas A.Ş. tarafından toprak verimliliğini artırmak amacıyla üretilen sıvı gübre de çiftçilere ilk kez ücretsiz olarak verildi.

Ankara Büyşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da fide dağıtımı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kalkınma yolunda atacağımız ilk adım üretimden geçiyor. Çiftçilerimize sağladığımız 8 milyon adet sebze fidesi desteğinin yanında belediye imkanlarımız ile ürettiğimiz sıvı gübre dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Yerli üreticilerimize her alanda destek olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları