loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara'da Halkevleri'nin uyuşturucu karşıtı eylemine polis saldırdı

Ankara'da Halkevleri'nin uyuşturucu karşıtı eylemine polis saldırdı
Tarih: 18.11.2019 - 14:20
Kategori: Gündem

Ankara Mamak’ta dün (17 Kasım) Halkevleri’nin “Yasaklarınızı tanımıyoruz. Uyuşturucuya geçit vermeyeceğiz” diyerek gerçekleştirdiği eyleme polis saldırdı. Halkevcilere ve polise tepki gösteren mahalle halkına şiddetle karşılık veren polisler, 6 kişiyi gözaltına aldı.

30 Eylül 2019 gecesi, Mamak Feyzullah Çınar Parkı’nda bir grup uyuşturucu çetesi mahalle halkı tarafından fark edilmiş ve mahallelinin müdahalesi sonucunda mahalleyi terk etmeleri sağlanmıştı. Uyuşturucu çetesi üyeleri mahalleden kaçarken trafik kazası yapmış, araçta fazla miktarda uyuşturucu ele geçirilmiş ve üyeler Tuzluçayır Karakolu’na götürülmüştü. Çeteler gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından denetimli serbestlik ile bırakıldı.

Mahalle Meclisi’nden miting kararı

Yaşanan bu olay sonrasında Tuzluçayır-Çağlayan-Kartaltepe Mahalle Meclisi, mahallenin uyuşturucu problemine dair bir toplantı gerçekleştirdi. Mamak Halkevleri’nin öncülüğünde çağrısı yapılan ve mahalle muhtarları ile mahalle halkının katıldığı toplantıda 17 Kasım’da uyuşturucuya karşı Mamak’ta bir miting gerçekleştirme kararı alındı.

Valilik “uygun görmedi”

Mitingden 20 gün önce izin için başvurulan Ankara Valiliği, başvuruya mitinge iki gün kala yanıt verdi. 15 Kasım günü tebliğ edilen yanıtta, uyuşturucuya karşı gerçekleştirilmek istenen mitingin “uygun görülmediği” belirtildi.

Polis mahalleliye saldırdı

Mitingin yasaklanmasını isteyen Valiliğin, halkın uyuşturucu çetelerine karşı birlik ve beraberliğini göstereceği bu mitingden neden rahatsız olduğunu soran Mamak Halkevleri, mitingin yapılacağı gün olan 17 Kasım’da Abidin Aktaş Caddesi’nde buluşarak Tuzluçayır Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yasak kararına ve uyuşturucu ile mücadeleye dair basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen Halkevcilere polis saldırarak 6 kişiyi gözaltına aldı. Mahalle halkının tepki gösterdiği saldırı esnasında polis birçok kişiye şiddet ile karşılık verdi.

“Halkın yan yana gelmesine tahammül edemiyorlar”

Bu yasak kararının neden alındığını bildiklerini belirten Halkevciler, “Halkın en demokratik taleplerini dahi şiddet ve yasaklarla bastırmaya çalışan AKP hükümeti, sokaklarda uyuşturucu satılmasını dert etmemektedir. Uyuşturucu çetelerine karşı bile olsa halkın bir araya gelmesine, mahallesine, çocuklarının geleceğine sahip çıkmasına tahammül edememektedir. Uyuşturucuya karşı yapılacak bir miting de bu yüzden yasaklanmıştır” dedi.

“Saray’ın yasakçı valisini kınıyoruz”

Tüm yasaklara rağmen mahallelerinde uyuşturucuya ve yozlaşmaya karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Halkevciler, “En temel demokratik hakları sürekli sınırlayan, baskı ve zor yoluyla halkı sınırlandırmaya çalışan, halkın mahallesine, çocuklarının geleceğine sahip çıkmasını engellemeye çalışan Saray’ın yasakçı Valisi Vasip Şahin’i kınıyoruz” dedi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları