loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara'da MEB'e yürümek isteyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine biber gazlı müdahale

Ankara'da MEB'e yürümek isteyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine biber gazlı müdahale
Tarih: 30.08.2022 - 17:24
Kategori: Sendika

Taleplerini MEB'e iletmek için yürüyüş gerçekleştirmek isteyen Özel Sektör Öğretmenler Sendikası üyesi öğretmenlere Ankara Emniyeti biber gazı ile müdahale etti

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, taban maaş hakkı ve temel taleplerini dile getirmek için Ankara'da buluştu. Taleplerini MEB'e iletmek için yürüyüş gerçekleştirmek isteyen sendika üyesi öğretmenlere Ankara Emniyeti biber gazı ile müdahale etti ve barikatla yürüyüşü engellemeye çalıştı.

Özel Sektör Öğretmenler Sendikasından yapılan açıklamada;

"Barikatlara karşı direnmeye devam ediyoruz. İçerisinde avukat ve öğretmen arkadaşlarımızın olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar serbest bırakılana kadar susmuyoruz, korkmuyoruz!

Taleplerimizi ve gayet çözülebilir sorunlarımızı görmezden gelenlere karşı #ArtıkYeter dedik. Demokratik hakkımızı kullanmamıza izin vermediler. Yüzlerce özel sektör öğretmeni sendikası etrafında kenetlendi. Saldırdılar! Buradan güçlü çıkacağız. Haklıyız. Kamuoyu bunun farkında.

Arkadaşlarımız serbest bırakıldı. On binlerce özel sektör öğretmenin haysiyet ve emek mücadelesini omuzladık. Çok coşkuluyuz. Mücadelemiz, dostluğumuz büyüyecek. Geri adım atmak yok. #ÖğretmenlerGözaltında"

Ankara'da TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi'nde birinci yaşını kutlayan Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, kutlamanın ardından basın açıklaması yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) yürümek istedi. Polis, yürüyüşe izin vermedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerinin orantısız müdahale ile gözaltına alınma görüntülerini paylaştı;

Bir üyemizin gözaltına alınışı. Yorumu size bırakıyoruz. pic.twitter.com/ETDdhyJ2YI

— Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (@ogretmensendika) August 30, 2022

Ardından sendika başkanı ve üyelerinden oluşan grup, Madenci Anıtı'na yürümek ve açıklamayı burada yapmak istedi. Polis, grubun bu talebine de izin vermedi. Sendika yürüyüşe geçmek için hareket etmek isteyince TMMOB binasının bahçesinde polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahalede 2 avukat, 4 öğretmen 6 kişi gözaltına alındı.

Yapılan açıklamada; Arkadaşlarımız serbest bırakıldı. On binlerce özel sektör öğretmenin haysiyet ve emek mücadelesini omuzladık. Çok coşkuluyuz. Mücadelemiz, dostluğumuz büyüyecek. Geri adım atmak yok. #ÖğretmenlerGözaltında"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları