loading
close
SON DAKİKALAR

Annan'a Rusya'dan Destek

Annan'a Rusya'dan Destek
Tarih: 28.06.2012 - 12:52
Kategori: Dünya

Annan'ın ulusal birlik hükümetine Rusya'dan da destek geldi...

BM ve Arap Birliği Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan, İsviçre'nin Cenevre kentinde önümüzdeki cumartesi düzenlenmesini talep ettiği Suriye toplantısına ulusal birlik hükümeti kurulması önerisiyle gelecek. Annan'ın önerisine Rusya da destek vereceğini açıkladı.

Rusya ve BM Güvenlik Konseyi'nin diğer dört üyesi Annan'ın hazırladığı ulusal birlik hükümeti kurulması önerisine destek verdi ancak hem hükümet hem de muhalefet üyelerini kapsayacak geçiş hükümetinin güvenilirliğini sarsacak ya da istikrarı tehlikeye atacak kimselerin alınmaması istendi.

Annan'ın geçiş hükümeti önerisini değerlendiren bir diplomat, Suriye'deki şiddet olaylarının durmasının ancak bütün tarafların barışçılı bir çözüm konusunda anlaşmaları halinde mümkün olabileceğini söyledi.

'RUSYA ESAD'DAN VAZGEÇMEZ'

Ancak başka bir diplomat, Rusya'nın Annan'ın geçiş hükümeti önerisini desteklemesinin, Esad'ı gözden çıkaracağı anlamına gelmediğini ileri sürdü. Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan diplomat, "Rusya'nın Esad'dan vazgeçeceği konusunda kuşkularım var" dedi.

'SURİYE KONUSUNDA YARDIMA HAZIRIZ'

BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın Cenevre'de düzenleyeceği toplantıya İran'ı davet etmemesi sonrası Tahran'dan da bir açıklama geldi. İran'ın BM Daimi temsilcisi Muhammed Hazai, Suriye'ye barış getirilmesi için ülkesinin yardıma hazır olduğunu söyledi.

Hazai, bazı ülkelerin, İran'ı Suriye konusunda yapılacak uluslararası bir toplantıda istememelerinin ise "bu ülkelerin problemi" olduğunu belirtti.

TÜRKİYE DE DAVET EDİLDİ 

BM ve Arap Birliği Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan, Suriye hakkında hazırlanan barış planının tam olarak uygulanması ve "Suriye önderliğinde siyasi geçiş" için prensiplerin belirlenmesi amacıyla cumartesi Cenevre'deki toplantıya BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin yanısıra AB, Türkiye, Irak ve Katar'ı davet etti.

Suriye'de 16 aydır devam eden çatışmalarda Beşşar Esad'a destek veren İran ile Suriyeli muhaliflere silah sağladığı iddia edilen Suudi Arabistan toplantıya çağrılmadı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları