loading
close
SON DAKİKALAR

Anne ve Üç Çocuğu Öldü

Anne ve Üç Çocuğu Öldü
Tarih: 21.03.2012 - 18:10
Kategori: Yerel

Babanın da zihinsel engelli olduğu, olay sırasında Kaymakamlığın kendilerine yaptıracağı evin yerine bakmaya gittiği ortaya çıktı...

Uşak’ın Banaz İlçesi’ne bağlı Büyükoturak Beldesi’ndeki eski ve ahşap bir evde ilk belirlemelere göre sobadan çıkan yangında, zihinsel engelli anne ile ikisi zihinsel engelli üç çocuğu can verdi.

Babanın da zihinsel engelli olduğu, olay sırasında Kaymakamlığın kendilerine yaptıracağı evin yerine bakmaya gittiği ortaya çıktı.

Banaz İlçesi’ne bağlı Büyükoturak Beldesi’nde evli üç çocuk babası Nurettin Koç (46) maddi durumları yerinde olmadığı için altı odunluk olarak kullanılan iki katlı eski ahşap evde yaşayan babası Hüseyin (75) ve annesi Fadime Koç’un (70) yanına yerleşti. Kendisi, üç çocuğudan ikisi ve eşi zihinsel engelli olan Nurettin Koç’un durumunu öğrenen Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner aileye yeni bir ev yapılması için çalışma başlattı.

Kaymakam Şahiner’in talimatıyla Banaz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı yeni evin projesini hazırladı. Bugün sabah saatlerinde Nurettin Koç, evin yapılacağı arsayı görmek için evden ayrıldı. Büyükbaba Hüseyin Koç ile eşi Fadime Koç da sabah erkenden dışarı çıktı.

Çocukları Üşümesin Diye Soba Yaktı

Evde çocukları, açık lise öğrencisi Fadime Koç (14), zihinsel engelli Hüseyin (18) ve Cüneyt Koç (13) ile kalan zihinsel engelli anne Emine Koç (45), evlatlarının üşümemesi için, tahta ve bez parçaları ile sobayı tutuşturdu. Anne Koç, kahvaltı hazırlamak üzere mutfağa gittiği sırada, sobadan sıçrayan kıvılcımlar biranda yangına neden oldu. Odaya koşan anne, çaresizlik içinde çığlık atarak yardım istedi. Ancak ahşap ev kısa sürede alev topuna döndü. Talihsiz kadın ve çocuklarının acı çığlıklarını duyan çevredekiler bir yandan yangına bahçe hortumlarıyla su sıkarken, diğer yandan da itfaiye ve jandarmaya bilgi verdi. Bu sırada eski evin çatısı yangına dayanamayıp çöktü. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ve sivil savunma ekibi, yangına müdahale etti. Yangın yanda bulunan diğer evlere sıçramadan söndürüldü.

Farklı Yerlerde Bulundu

Enkaz yığınına dönen eve giren ekipler, yangın sırasında evden çıkmaya çalışan ancak başarılı olamayan anne ve üç çocuğunun cesedine evin farklı yerlerinde ulaştı. 4 kişinin cesetleri, torbalarına konduktan sonra olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Hayalleri Yarım Kaldı

Yeni bir hayata başlamının hayaliyle yola çıkan daha Kaymakamlık binasına bile ulaşamadan evinin yandığını öğrenip koşarak evinin bulunduğu sokağa giden baba Nurettin Koç, gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Gözyaşlarına boğulan acılı baba sinir krizi geçirdi. Komşuları ve kaymakamlığın yardımlarıyla yaşam mücadelesi veren, zihinsel engelli olduğu için çalışamayan talihsiz adam, jandarma tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Dördü de Zihinsel Engelli

Koç ailesinin ortanca çocuğu Fadime Koç dışındaki tüm fertlerin zihinsel engelli olduğu ve Kaymakamlık’dan engelli maaşı aldıkları öğrenildi.

Vali Olay Yerine Geldi

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, talihsiz olayı öğrenince olay yerine geldi. Vali Çakacak, “Sabah saatlerinde evde yangın çıkmış, nedeni henüz kesin belli değil. Yangın sırasında evde bulunan anne ve ikisi zihinsel engelli üç çocuğu yanarak yaşamını yitirdi. Üzgünüz” dedi.

Tedavi Görüyorlardı

Büyükoturak İlköğretim Okulu’ndan mezun olduktan sonra okula devam edemeyen Hüseyin Koç ile kardeşi Cüneyt Koç’un Banaz’daki özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gördükleri bildirildi. Koç ailesinin beldede yalnızca bir yakınlarının bulunduğu, ancak birbirleriyle konuşmadıkları öğrenildi. Bu arada yangının ardından olay yerine gelen büyükbaba ile babaanne de gelin ve torunlarının ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu.
Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları