loading
close
SON DAKİKALAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi 364 bin litre ücretsiz süt dağıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 364 bin litre ücretsiz süt dağıttı
Tarih: 11.03.2021 - 16:04
Kategori: Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından çocukların sağlıklı beslenmeleri amacıyla 3 Temmuz'da başlatılan Halk Süt Projesi kapsamında bugüne kadar 364 bin 584 litre süt dağıtıldı.

Yerel üreticilerden alınan sütler, son teknolojiye sahip modern tesislerde işlenip ve paketlenerek Antalyalı çocuklara ulaştırılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin çocukları sağlıklı ve güvenli sütle buluşturmak ve Antalyalı besicileri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Halk Süt Projesi Antalya merkez ve ilçelerde çocuklara ulaşmaya devam ediyor.

HALK SÜTÜN YOLCULUĞU

Çocukları taze, güvenilir ve ücretsiz sütle buluşturan proje kapsamında sütler yerelden kalkınma hamlesiyle Antalyalı besicileri desteklemek amacıyla Antalya İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği'nden alınıyor. Üreticilerden özenle toplanan sütler, son teknolojiye sahip modern ve hijyenik bir üretim tesisinde hazırlanıyor. Sütlerin ilk olarak laboratuvarda kalite analizleri yapılıyor. Gıda güvenliğine uygun sütler işlenerek hazırlanıyor ve paketlenme işlemi gerçekleştiriliyor. Son kontrolleri yapılan ve uygunluk onayı alan sütler, dağıtıma çıkıyor ve Antalyalı çocuklara ulaşıyor.

8 BİN ÇOCUK HALK SÜT İÇTİ

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı sosyal hizmet uzmanları ve sosyologlar tarafından belirlenen ve ekonomik açıdan zor durumda olan ailelerin çocuklarını kapsayan projede sütler 1 litrelik ambalajlarda ailelere teslim ediliyor. 2-5 yaş arasındaki çocuklara aylık 8'er litre süt desteği sağlayan proje kapsamında bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 bin 763 çocuğa süt ulaştırıldı. Proje kapsamında 7.5 ayda toplam 364 bin 584 litre süt litre süt yardımı gerçekleştirildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları