loading
close
SON DAKİKALAR

Antalya Genelevinde Karar

Antalya Genelevinde Karar
Tarih: 08.03.2012 - 11:16
Kategori: Yerel

Komisyon, 42 yıl önce kentin dışında kurulan genelev için geçen yıl 10 Mayıs'ta 'taşınması' kararı almıştı...

Antalya İl Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu’nun, resmi daire, ibadethane ve eğitim yerlerinin bulunduğu bölgede kaldığı için taşınmasını istediği, verilen sürede taşınmayınca da kapatılan Antalya Genelevi’nin işletmecisinin, Valilik ve Kepez Belediyesi aleyhine İdare Mahkemesi’nde yaptığı başvuru reddedildi

Komisyon, 42 yıl önce kentin dışında kurulan genelev için geçen yıl 10 Mayıs’ta ‘taşınması’ kararı aldı. Karar 20 Temmuz’da işletmeci S.S.’ye tebliğ edildi; genelevin başka bir adrese nakli istendi, ancak ikinci bir adres gösterilmedi. Genelev, 12 Ağustos’ta polis gözetiminde kapatıldı. Genelevin kapatılmasında, 2009’da hemen yanı başında temeli atılan Hz. İsa Camii etkili oldu. Cami inşaatı sürerken bölgeden “Caminin yanında genelev olmaz” sesleri yükseldi. S.S. genelevi yeniden açmak için Antalya 1. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Yer için yazılan yazıya yanıt gelmedi

Mahkeme, ‘işyeri’ tanımlaması yaptığı genelevin bulunduğu imar parselinin konut alanı olarak belirlenen yerde kaldığını ve hemen yanına cami yapıldığını belirterek başvuruyu reddetti. S.S.’nin Antalya Valiliği’ne genelev açmaya uygun yerlerin bildirilmesi yönündeki başvurusuna ise 7 ay geçmesine karşın bir yanıt verilmedi. Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, genelev açmaya müsait yerlerin belirlenmesi için Aksu, Döşemealtı, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez kaymakamlıklarına yazı yazdıklarını, ancak bu yazıya yanıt gelmediğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları