loading
close
SON DAKİKALAR

Antik kente inşa edilen AVM için çifte standart

Antik kente inşa edilen AVM için çifte standart
Tarih: 13.12.2018 - 09:00
Kategori: Gündem

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Myrleia antik kentinin liman kısmında bulunan kalıntıların üzerine yapılan alışveriş merkezine (AVM) karşı, Mudanya Belediyesi’nin ‘acele kamulaştırma’ talebine, AVM açıldıktan 3 ay sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Bakanlık, yargılama süreci devam ettiği gerekçesiyle Belediye’nin talebini reddetti. Ancak söz konusu AVM, mahkeme sürerken İmar Barışı’ndan yararlanabilmişti.

Kararı BirGün’den Meral Danyıldız'a değerlendiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Myrleia gibi antik kentleri insanlığa kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti. “Mücadeleye devam edeceklerini” söyleyen Türkyılmaz, talebin reddedilmesine ilişkin şunları kaydetti: “Yargılama süreci devam edilen bir yer için önce bir kamulaştırma kararı verilemiyorsa, İmar Barışı’ndan nasıl faydalanılıyor anlamıyorum. Bu nasıl bir çelişki? Biz buraları halka, insanlığa kazandırmak için mücadele ederken, birinci dereceden Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumlu olmasına rağmen, kamulaştırmayı bizler yapmaya çalışıyoruz. Bu kararı aldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na burasıyla ilgili yapı kayıt belgesinin iptalini istedik. Oradan gelecek cevaba göre de yasal sürece dava açarak devam edeceğiz. İmar affından dolayı vermek zorunda olduğumuz işletme ruhsatının da iptal edilmesiyle birlikte oranın tekrar insanlığa kazandırılma süreci devam etmiş olacak.”

Kentleri korumanın son yıllarda oldukça zorlaştığını kaydeden Türkyılmaz, sözlerini “2 bin 700 yıllık bir tarih. Mudanya’yı başka yere taşıma imkânımız yok. O AVM veya benzeri şeyler başka yere yapılabilir ama Mudanya’yı başka bir yere götürme şansımız yok” ifadeleriyle noktaladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları