loading
close
SON DAKİKALAR

APA İcra Konseyi Toplantısı, TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapılacak

APA İcra Konseyi Toplantısı, TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapılacak
Tarih: 26.11.2023 - 23:30
Kategori: Gündem

Asya Parlamenter Asamblesi (APA) İcra Konseyi Toplantısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ev sahipliğinde 27-28 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirilecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, “APA Dönem Başkanı” olarak 27 Kasım Pazartesi gerçekleştireceği açılış konuşmasıyla başlayacak toplantı kapsamında, dört daimi komitenin daha önce ele aldığı taslak kararlar görüşülecek.

Toplantıda ayrıca 2024-2025 “APA Dönem Başkanlığı”nın hangi ülkeye geçeceğine ilişkin kararın alınması bekleniyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un, toplantı kapsamında ikili görüşmeler yapması da öngörülüyor. 

- TBMM, Kasım 2017’den bu yana “APA Dönem Başkanlığı”nı üstleniyor

43 ülke parlamentosunun üye olduğu APA’nın İcra Konseyi Toplantısına kayıt yaptıranların sayısının ise 120’yi geçtiği bildirildi. 

Türkiye'nin, 2000'de üyesi olduğu APA, ülkelerin kendi bölgelerinde barış, istikrar, ekonomik konular ile sosyal ve kültür alanlarda işbirliğini arttırmak ve bölgesel sorunlara parlamenter boyutta çözümler getirmek amacıyla çalışmalarını yürütüyor.

14 ülke parlamentosu ile 15 uluslararası kuruluşun ise gözlemci üye olduğu APA’da, “Ekonomik ve Sürdürülebilir Kalkınma Daimi Komitesi”, “Siyasi İşler Daimi Komitesi”, “Bütçe ve Planlama Daimi Komitesi”, “Sosyal ve Kültürel Daimi İşler Komitesi” yer alıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kasım 2017’de ev sahipliğini üstlendiği APA 10. Genel Kurulu’ndan bu yana “APA Dönem Başkanlığı” görevini yürütüyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları