loading
close
SON DAKİKALAR

Apple ABD’de 3 yeni fabrika kuracak

Apple ABD’de 3 yeni fabrika kuracak
Tarih: 28.07.2017 - 16:28
Kategori: Bilim & Teknoloji

Apple’ın yurt dışı fabrikalara ve işçilere bağımlılığı konusuna başkanlığı süresince sık sık değinen Donald Trump hedefine ulaşıyor.

Başkan, yaptığı açıklamayla Amerikalı şirketin üretimi Amerika’ya kaydırmaya başladığı söyledi. Ancak bilgi henüz şirket tarafından doğrulanmadı. Trump, fabrikaların Çin’dekinden bir adım önde olduğunu düşünüyor.

“Üretimi buraya taşımadıkça başarı saymayacağım”

Trump, Apple CEO’su Tim Cook ile konuştuğunu sözlerine ekleyerek şöyle söyledi: “Tim Cook ile konuştum ve bana 3 yeni büyük üretim sahası sözü verdi. Oldukça büyük olacaklar. Tim bana, üretimi buraya taşımadıkça ekonomik yönetimimi başarı saymayacağım dedi. Hala üzerinde çalışıyorlar.”

Trump, sahanın nerede olacağı, ne zaman açılacağı ve ne üreteceği konusunda bilgi vermedi ancak şunları da sözlerine ekledi: “Foxconn bugün Wisconsin’de (bir ABD eyaleti) yeni bir fabrika inşaatına başlıyor fakat bunun Apple ile ilgisi yok. Televizyonlar için panel üretecekler.”

iPhone ve iPad’i üretemiyorlar

Apple, halihazırda Amerika’da sözleşmeli üreticilerle kısıtlı da olsa Mac üretebiliyor fakat iPhone ve iPad gibi modelleri Foxconn ve Pegatron gibi bu alanda uzmanlaşmış Çinli üreticilerle çalışarak üretebiliyor. Bu bağlamda fabrikaların neyi üreteceği de merak konusu.

Şirketin bu adımı aynı zamanda teknoloji dünyası için yeni bir hamle. Zira hemen hemen tüm şirketler, üretiminin önemli bölümünü uzak doğuda, özellikle Çin’de gerçekleştiriyor.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları