loading
close
SON DAKİKALAR

Apple, GreenPeace'den Tırstı!

Apple, GreenPeace'den Tırstı!
Tarih: 22.05.2012 - 11:26
Kategori:

GreenPeace eylemi başarılı oldu ve Apple'ı çevreci yaptı...

Apple'ın iCloud veri merkezi önünde geçtiğimiz haftalarda eylem yapan GreenPeace başarılı oldu ve Apple'ı çevreci yaptı. İşte Apple'ın yaptığı değişiklikler.

Her şirket tabiki paraya önem verir. Şirketlerin ayakta durabilmesi için kar etmeleri yani para gereklidir. Fakat para politikaları konusunda en acımasız firmalardan biri hiç kuşkusuz Apple.

Apple'ın pek çok modelindeki board'ları üreten Foxconn'daki kötü çalışma şartlarını düşündüğümüzde ve bu kadar büyük gelire sahip bir firmanın pek çok hayır projesinde bulunmaması yeterli örnekler olarak gösterilebilir.

Apple geçtiğimiz haftalarda GreenPeace tarafından protesto edilmişti. Apple'ın yeni teknolojilerinden iCloud'a güç veren veri merkezlerinin fosil yakıtlarla çalıştıran Apple'a yapılan protesto, Apple'dan yanıt aldı.

Apple, Kuzey Carolina'daki veri merkezi ve güneş enerjisi planlarıyla ilgili daha detaylı bir açıklama yayınladı. Apple'ın verdiği bilgiler göre şirket Maiden'daki veri merkezinde 1 değil 2 güneş enerjisi tesisi birden açacak. Apple 2012 sonundan itibaren söz konusu tesiste tamamıyla güneş enerjisinden yararlanacaklarını açıklıyor.

GreenPeace'in eylemi oldukça fazla ses getirdi ve Apple firması da veri merkezleri ve çevre politikalarıyla ilgili bir açıklama yayınlamak zorunda kaldı.

Firma bir süre önce Kuzey Carolina'daki veri merkezinde güneş enerjisi kullanacağını açıklamıştı. Şimdi bu açıklama ile beraber daha çok detay ortaya çıktı. Açıklamaya göre Apple, yeni veri merkezinde 2012 sonu yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanacak. Yapılan yeni açıklamaya göre Maiden'daki tesiste iki adet yüksek verimliliğe sahip solar hücre ve hareketli güneş enerjisi takip panelleri kullanılacak.

Apple bu veri merkezlerindeki güç ihtiyacının yüzde 60'ını kendisi karşılayacak. Geri kalan yüzde 40'ını ise doğal üretilen enerjileri satın alarak sağlayacak. Apple diğer veri merkezleri ile ilgili bir açıklama yapmadı. Yani onların durumu belirsizliğini koruyor.

Teknobak

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları