loading
close
SON DAKİKALAR

Apple şifre kırmayı yine reddetti

Apple şifre kırmayı yine reddetti
Tarih: 16.04.2016 - 10:47
Kategori: Bilim & Teknoloji

ABD'li teknoloji devi Apple, San Bernardino davasından sonra, bu kez New York'taki bir uyuşturucu davası için iPhone’un şifresinin kırılması talebini reddetti.

Geçen yıl ABD'nin San Bernardino kentindeki terör saldırısını düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'nun şifresinin kırılmasında FBI'a yardım etmeyi reddeden Apple, bu defa da New York'ta bir uyuşturucu davasında Jun Feng adlı kişiye ait iPhone'un şifresinin kırılmasında ABD Adalet Bakanlığının talebini geri çevirdi.

Merkezi Kalifroniya'da bulunan şirketten yapılan açıklamada, ABD hükümetinin New York davasında Apple'ın yardımının gerekli olduğunu ispat edemediği ve Feng'e ait iPhone'dan bilgileri çıkarmak için bakanlığın bütün yolları denemediği belirtildi.

FBI, San Bernardino davasında Faruk'a ait iPhone'un şifresinin ismi açıklanmayan bir kaynak tarafından kırıldıktan sonra Apple'ın yardımına ihtiyaç duymadığını bildirmişti. Ancak, FBI Direktörü James Comey, geçen hafta, Faruk’a ait iPhone'nun şifresini kırmak için kullanılan yöntemin diğer modeller için çalışmayabileceğini söylemişti.

Öte yandan, geçen hafta, Amerikalı bir grup siyasetçi, emniyet güçlerinin yardıma ihtiyaç duyduğu anda akıllı telefonların şifrelerinin üretici firmaları tarafından kırılmasına olanak sağlayacak bir yasa tasarısını Temsilciler Meclisi'ne sunacaklarını açıklamıştı.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları