loading
close
SON DAKİKALAR

Ardahan'da terör operasyonunda bir sivil öldürüldü

Ardahan'da terör operasyonunda bir sivil öldürüldü
Tarih: 01.07.2018 - 09:05
Kategori: Yurt

Ardahan'da PKK'lilere yönelik düzenlenen operasyon sırasında İsmail Karakaş isimli bir sivil açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Valilik sivilin dur ihtarına uymadığı için öldürüldüğünü açıklarken, HDP ise Karakaş'ın ölümüne neden olan kişiler hakkında soruşturma başlatılması çağrısı yaptı....

Ardahan'ın Göle ilçesinde PKK'lilere yönelik düzenlenen operasyon sırasında bölgede çobanlık yaptığı iddia edilen ve Samandöken köyünden olduğu belirlenen İsmail Karakaş, asker ve korucuların açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Ardahan Valiliği'nin yazılı açıklamasında, dün saat 10.00 sıralarında Jandarma Genel Komutanlığı’na bir ihbar geldiği belirtildi. İhbarda, Göle ilçesindeki Samandöken köyü yakınlarında dört PKK’lının olduğu bilgisinin yer aldığını aktaran valilik, bölgeye, yakındaki kuvvetlerin gittiğini kaydetti.

Valilik, açıklamasında şunları kaydetti:

"(…) Bölgeye yaklaşan güvenlik kuvvetleri kişilerden birinin orman içine kaçtığı, diğerinin orman kenarındaki hendeği kullanarak Kobra aracına yaklaşmaya çalıştığının görülmesi üzerine Kobra’dan bölgeye doğru yapılan atış sonucu kobra aracına yaklaşmaya çalışan ve ‘Dur’ ikazına uymayan şahıs hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede kişinin, Samandöken köyünden İ.K (34) isimli sivil şahıs olduğu değerlendirilmektedir.”

​Valilik, konunun hem adli hem de idari yönden soruşturulduğunu belirtirken, cenazenin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini dile getirdi.

HDP: KOYUNLARINI OTLATIYORDU

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran olayla ilgili yaptığı açıklamada hayatını kaybeden kişinin 1980 doğumlu İsmail Karakaş olduğu ve Karakaş’ın çoban olduğu, olay sırasında da hayvanlarını otlattığını belirtti.

Başaran'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Bugün Ardahan Göle Samandöken (Sinot) köyünde yaşanan yeni bir örnek iktidarın bu tutumunun devam ettiğini göstermiştir. Özel harekatçıların ve korucuların yakın mesafeden açtığı ateş sonucu hayvanlarını otlatmakta olan İsmail Karakaş isimli 1980 doğumlu bir çoban öldürülmüştür. Çobanın yardımcısı ve köyde yaşayanlar olayın tanığıdır. Bu yetmemiş gibi, bu durumun neden kaynaklandığını anlamak için toplanan halka özel harekatçılar tarafından plastik mermi ve gazla sert bir şekilde müdahale edilmiştir.

İsmail Karakaş ilk değildir, ama iktidarın bu saldırgan anlayışı devam ettikçe maalesef son da olmayacaktır. Hükümete bir kez daha sesleniyoruz. İnsanlara huzur verin. İsmail Karakaş'ın öldürülmesine neden olan kişiler hakkında derhal soruşturma başlatın, sorumluların açığa alınmasını sağlayın. 'Terörist öldürdük' içerikli yalana dayalı resmi açıklamalarla konuyu geçiştirmeye, halkı kandırmaya çalışmayın."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları