loading
close
SON DAKİKALAR

Arınç;

Arınç;
Tarih: 13.02.2012 - 10:04
Kategori: Siyaset

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Batman’da hamile kadının teröristler tarafından öldürülmesinin ardından 8 aylık bebeğinin de ölüm haberinin gelmesi üzerine yaptığı değerlendirmede bunu yapanların insan olamayacağını söyledi.

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na gelişi esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, Batman’da önceki gün teröristlerin saldırısı ile hayatını kaybeden hamile bir kadının, sezaryenle dünyaya getirilen bebeğinin de ölümünü değerlendirdi.Arınç hamile bir kadının vurulmasının bütün insanlığın gözünü yaşartacak bir olay olduğunu belirtirken "Feci bir olay. Bu konuda söylenecek şey sadece bunu lanetlemektir ve bunu yapanlarla mücadele etmektir. İnanıyorum ki halkımızın bu konudaki tepkisi giderek artacak ve bu hainler bundan sonra emellerine hiçbir şekilde ulaşamayacaklardır. Göz yaşartıcı bir olay. Bunları yapanlar insan olamaz. Mehmet Akif’in tabiriyle sırtlanları bile geçtiler vahşette. Ama sonları umarım ki onların da kötü olacak ve bu yaptıklarından bir şekilde nadim olacaklar. Üzüntü verici bir olay" dedi.

-BİLGİLERİ VARSA AÇIKLASINLAR

Arınç’a BDP’nin devletin terör örgütü ile yaptığı görüşmelerin bazı ifadeler yüzünden tıkanma noktasına gelindiği iddiası da soruldu. BDP’nin bu konuda protokollerin açıklaması yönündeki beklentilerinin anımsatılması üzerine ise Arınç "Eğer kendileri biliyorlarsa onlar açıklasınlar. İddiayı ortaya atanlar onlar. İmralı ile yakınlıkları da malum. Bu konuda bilgileri varsa bunları kamuoyuna açıklasınlar" diye konuştu.

Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Batman’da yaşanan saldırıya ilişkin "Yapanlara gereken dersi verdik, vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları