loading
close
SON DAKİKALAR

Arınç: Affedilemez bir hata yaptım

Arınç: Affedilemez bir hata yaptım
Tarih: 11.02.2012 - 21:49
Kategori: Siyaset

Arınç, şike yasası ile ilgili olarak sarf ettiği "Bir daha TBMM'ye getirmeye cesaret edemezler" sözlerinin affedilemez bir hata olduğunu söyledi.

Arınç, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam Ankara'ya gideceğini açıklayan Arınç şike yasası ile ilgili olarak sarf ettiği "Bir daha TBMM'ye getirmeye cesaret edemezler" sözlerinin affedilemez bir hata olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın sağlık durumu

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili bir soru üzerine,''Bizim de aldığımız haberler, Sayın Başbakanımızın sağlığının gayet iyi olduğunu gösteriyor. İnşallah öyledir. Allah'tan sağlık ve afiyet diliyoruz hem ona hem tüm hastalarımıza. Dün biliyorsunuz Balkanlardan gelen heyetle görüştü. Romanya Devlet Başkanını kabul etmişti. Bugün sanıyorum akşam saatlerinde Ankara'ya gelecekler. Yarın 1 Aralık'ta olması düşünülen ama ertelenen YAŞ'ın kış toplantısına başkanlık edecek. Cuma günü de saat 14.00'te kısmet olursa Bakanlar Kurulumuza başkanlık edecek'' diye konuştu.

Şike yasası

Arınç şike yasası ile ilgili olarak sarf ettiği "Bir daha TBMM'ye getirmeye cesaret edemezler" sözlerine ilişkin şunları söyledi:

Buna şike yasası deniyor ama sporda şiddet yasasıdır. İlk çıktığında hangi maddesinde ne var detaylı bakmadım. Kanunun ne zaman uygulanacağı akla geldi bazı isimleri televizyona çıkıp demeçler verdi, gözaltılar oldu, tutuklamalar oldu. Ben 3 Ekim’de bu konuda ilk konuşmayı yapan kişiyim. Bana bir gazeteci ‘Kanunun değiştirilmesi düşünülüyor. Ne diyorsunuz?’ diyorlar, ‘Şahsen etik bulmam’ diyorum. Daha sonra Başbakanımız da ‘Bu kanun yeni çıktı, bu da nerden çıktı’ dercesine beyanda bulunuyor. Daha sonra bana yine soruldu. ‘Bu kanun çıktığında alkışlıyorlardı. Ben değişmesini etik bulmam’ diyorum. 3 Aralık’ta bana Cumhurbaşkanı’nın veto ettiği soruldu. Olumlu bulduğumu söylüyorum, tekrar Meclis’e gelmesine cesaret edilmeyeceğini söylüyorum. Cumhurbaşkanı’nın gerekçesi orantısızlık. Meclis caydırıcılık prensibini yeniden gözden geçirip göndermeliydi. Ama siyasi irade aynen geri gönderdi. Ben hala endişelerimi muhafaza ediyorum. O zaman alkışlarla kabul edilen kanun şimdi tu kaka ediliyorsa şimdi caydırıcı unsurları göze almamız lazım.

"Şike yasası" ile ilgili tutumuna ilişkin tek bir yanlışının olduğunu söyleyen Arınç şöyle devam etti:

" Tek bir yanlışım var. O da büyük bir yanlış. Kendimi affedemiyorum o konuda. Benim bu kanunu bir daha getirmeye cesaret edemezler lafım affedilemez bir hata. Ben Meclis’i Anayasa Mahkemesi ve Sezer’e karşı savundum. Ben cumhurbaşkanının geri gönderme gerekçesini sevinçle karşıladım. Sandım ki vekiller de ‘bunun kapağını bir daha açmayalım’ derler diye düşündüm. Benim şunu bilmem gerekirdi ki her sebeple bir yasama düzenlemesi yapılabilir. Yasama yetkisini kullanırken Meclis bunu dengeleyecek. Benim sevinçle ‘Bir daha Meclis’ten geçmez’ dememeliydim. Neler gördüm, bu Meclis’ten bir daha gelir ve geçeri aklıma getirseydim de o cümleyi kullanmasaydım. O süreçte Başbakan’la bu konuyu hiç konuşmadım."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları