loading
close
SON DAKİKALAR

Arınç partililere kızdı!

Arınç partililere kızdı!
Tarih: 07.04.2012 - 20:17
Kategori: Siyaset

O soruyu bilemediler ama...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 Nisan Salı günü geldiği Antalya’da Manavgat ve Alanya ilçelerinin ardından bugün de Gazipaşa İlçesi’ne geçti. İlk olarak Gazipaşa Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Arınç, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte Gazipaşa Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın Kültür Merkezi’ndeki danışma kurulu toplantısına katıldı. Yaklaşık 250 kişilik ilçedeki tek salonun çok yetersiz olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, özellikle Ak Parti için oldukça küçük olduğunu kaydetti. Arınç, ama böyle salonların başka partiler için ise çok büyük gelebileceğini, dolduramayabilecekleri ve heyecan olmayabileceğini söyledi. 2015 yılında yapılacak genel seçimde partisinin yüzde 60 oy oranı alacağını belirten Arınç, "Hayallerden bahsetmiyorum, ben 40 yıldır siyasetin içindeyim" dedi.

Koalisyon dönemlerini eleştiren Bülent Arınç, "Yüzde 20 oy alan parti birinci olur, koalisyonlar olurdu, ötesinden berisinden çekiştirirlerdi, hizmet diye bir şey olmazdı, herkes bir kırmızı plaka kapsam keyfime baksam diye düşünürdü. Bankalar boşatılır, yolsuzluklar olur, herkes çevresindeki üç-beş insanı mutlu etmek için uğraşırdı. Baraj, hastane, okul olmazdı. Tek şeritli yolda dıgıdık dıgıdık, bir kamyonun veya traktörün arkasında kaldın mı 50 kilometreyi iki saatte giderdi. Şimdi devir değişti" diye konuştu.

ARINÇ’IN SORUSUNU ÇOCUK BİLDİ

Salondaki partililere Ak Parti’nin hangi tarihte kurulduğunu soran Bülent Arınç, salondan yanıt gelmeyince bu kez divan heyetine döndü. "Divanı imtihan edeyim bari" diyen Arınç, buradaki yöneticilerden de cevap alamadı. Israrlı sorularına karşın salonda bulunan 11 yaşındaki Mahmut Emre Özdemir’den 2001’in Ağustos ayı yanıtını alan Arınç, "Ne varsa gençlikte, çocuklarda var. Bak orada yerin yoksa gel benim yerime otur. Biz 14 Ağustos 2001’de kurulduk" dedi.

Özdemir’i salonda kendisi için ayrılan protokol koltuğuna oturtan Arınç, 2002, 2004, 2007, 2009 ve 2011’deki seçimler ile iki referandumu ve sonuçlarını anlatarak herkesin bir kalem kağıt alıp bunları not etmesini, ezberlemelerini ve gittikleri her yerde çay içim süresinde bunları anlatmalarını istedi. Arınç, bugüne kadar girilen tüm seçimlerin kazanıldığını anlatan Arınç, "Bizimki de Çanakkale destanı gibi bir şey. Hedefimiz daha büyük" dedi.

ERDOĞAN’IN KARŞISINDA İKİ ADAM

Bülent Arınç, 12 Haziran 2011 seçimleri sonrasında çizilen bir karikatürü de anlattığı salonda, "Bir karikatür var. Recep Tayyip Erdoğan aslanlar gibi duruyor, karşısında da iki süklüm püklüm adam var. Onlar mahcup, bizimki maşallah heybetli yüzde 50 oy almış. Karşısındaki iki kişiye soruyor, 'Utanmayın, hanginiz bana oy verdi’ diyor. İyi de Tayyip beyin karşısında yüzünü karşıdan göremediğimiz ama mahçup boyunlarını bükmüş o kişi kim dersiniz, biri Kılıçdaroğlu, biri Bahçeli. İşte matematik böyle bir şey. İki kişiden biri verirse işte böyle iki kişiye sorar adam" dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA 'TEYYİP’ DİYORLAR

Düzce’nin Yalıca Köyü’ne giden bir adayın anısını anlatan Bülent Arınç, kime oy vereceği sorulan yaşlı bir teyzenin "Evladım elbette Tayyip’e vereceğim" dediğini söyledi. Seçmenlerin partiden önce 'Tayyip’ dediğini belirten Arınç, "Doğu, Güneydoğu’da ise 'Teyyip’ diyorlar" dedi.

Ak Parti’nin son seçimlerdeki ‘Aynı dağın yeliyiz biz’ isimli şarkı ile konuşması kesilen Arınç, dinledikten sonra, "Tüylerim diken diken oldu. Ne kadar güzel bir şey. Yüzde 50’nin yüzde 5’i bu müzikten" diye konuştu.

"NEREDEN NEREYE"

AK Parti’nin hizmet partisi olduğunu vurgulayan Arınç, 2001 yılında
yaşanan krizleri hatırlatarak o dönemlerde büyük sıkıntılar yaşandığına dikkati
çekti.

Türk parasının değer kazandığını belirten Arınç, ekonomide istikrarın
yakalandığını dile getirdi. Enflasyonun tek haneli rakamlara düştüğünü hatırlatan
Arınç, ihracatın 22 milyar dolardan 140 milyar dolara çıktığını ifade etti.

Arınç, ”100 cent’e muhtaç’ diye bir söz vardı Rahmetli Özal, ondan önce
ve sonra gelenlerin. (Avrupa’dan 1 milyar dolar kredi buldum) diye (Müjdeler
olsun) derlerdi. Ama şimdi, Avrupa’nın bazı ülkelerine, (Paraya ihtiyacınız var
mı? Sıkıştığınız yerde biz size verelim) diyoruz. 1 milyar dolar dünyanın fakir
ve yoksul ülkelerine yardım yapan bir Türkiye var. Nereden nereye. Tarımda,
sağlıkta işler çok iyi. Ulaşımda duble yollar yapıyoruz, havaalanları
açıyoruz.”

Arınç, AK Parti iktidara geldikten sonra 4,5 yılda 13 bin 800 kilometre
bölünmüş yol yaptıklarını, bu rakamın 2012’de 16 bin 500 kilometreye ulaştığını
kaydetti. Bölgede muz yetiştiricilerine destek verdiklerini anlatan Arınç,
Türkiye’nin en kaliteli muzunun bölgede yetiştiğine işaret etti. Bülent Arınç,
yerli muzların üretildiği dönemde yabancı muzu ithal etmediklerini, bu nedenle
çiftçinin yüzünün güldüğünü bildirdi.

Eğitim, sanayi ve turizmde önemli adımlar attıklarını belirten Arınç,
evde sağlık ve tedavi hizmetlerine büyük önem verdiklerini dile getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları