loading
close
SON DAKİKALAR

Arınç: PKK Başbakanlık ile görüşüyor demek iftiradır

Arınç: PKK Başbakanlık ile görüşüyor demek iftiradır
Tarih: 11.02.2012 - 23:38
Kategori: Siyaset

"Sayın Kılıçdaroğlu bunun Başbakanlıkla PKK arasında olduğunu söylüyor. Bu büyük bir iftiradır"

Arınç, muhalefetin "görüşmelerle ilgili bize bilgi verilmedi" eleştirilerine ise "Bu tür görüşmelerin sayın Kılıçdaroğlu’na haber verilmesi gerekmez. Ona veya bir başkasına bu tür gizli kalması gereken görüşmeler aktarılırsa bunu ertesi gün işportada bulmak mümkün olabilir" sözleriyle yanıt verdi.

MKYK Toplantısı öncesi AKP Genel Merkezi önünde basının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT-PKK görüşmesine ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün "Terörle mücadele kapsamında bu tür görüşmelerin yapılabileceği ve bu tür görüşmelerde eğer bir fayda sağlanıyorsa, devam etmesi gerektiği" yönündeki beyanları ile aynı görüşte olduğunu vurgulayan Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yanıt verdi. Arınç, "Sayın Kılıçdaroglu ‘evet niçin görüştünüz demiyorum’ diyor. Demek ki bu tür görüşmelerin yapılmasını kendisi de olağan karşılıyor. Ancak bunun Başbakanlıkla PKK arasında olduğunu söylüyor. Bu büyük bir iftiradır. Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi. Arınç şöyle devam etti:


"Bu görüşmeler istihbarat örgütü ile diğer örgüt arasında Türkiye’de terörü tamamen sonlandırılması ve eylemlerin bitirilmesi noktasında yapılacak bir görüşmenin ipuçlarını veriyor. Bildiğiniz gibi şu anda MİT Müsteşarı olan sayın Hakan Fidan o tarihlerde belki Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olarak da görev yapıyor olabilir. Çünkü bu görüşmenin tarihi henüz netleşmemiştir. Ama hepimizin bildiği gibi MİT’in çalışmalarına o zamandan itibaren katılmış, o kurumun başındaki kişi emekli olunca müsteşarlık görevine getirilmiş birisidir. Dolayısıyla müsteşar yardımcısı sıfatıyla bu toplantıya katılıyor olması, onun başbakanlıkla ilgili olduğunu göstermez. Bilakis MİT müsteşarlığına adım adım yaklaşan birisinin çok öncesinde MİT’in faaliyetlerine iştirak ettiğini gösterir."

-"HABER VERİLSE İŞPORTAYA DÜŞER"-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Niçin bize haber verilmedi ya da yalan söylendi" eleştirilerini de değerlendiren Arınç, "Doğrusu bu tür görüşmelerin sayın Kılıçdaroğlu’na haber verilmesi gerekmez. Ona veya bir başkasına bu tür gizli kalması gereken görüşmeler aktarılırsa bunu ertesi gün işportada bulmak mümkün olabilir. Çünkü ne kadar kapalı oturum istemişlerse mecliste o kapalı oturum istekleri yerine getirilmiştir. Ama kapalı oturumda söylenenlerin hepsi dışarıda ifşa ediliyor. Veya en azından bize hiçbir şey söylenmedi diye eleştiriye muhatap olmuşuzdur. Bu nitelikli bir iştir. Bu işin başarıya ulaşması, işin herkesin önünde yapılmasını değil, gizlilik ölçüsü içerisinde yapılmasını gerektirir" diye konuştu.

-"GÖRÜŞMEDE BULUNAN BİRİ SERVİS ETMİŞ OLABİLİR"-

Arınç, basın mensuplarının bu görüşmenin ses kaydının kimler tarafından yayınlandığı yönündeki sorularına da yanıt verdi. Bir gizli servisler mücadelesinden bahsedilebileceğini belirten Arınç, aynı zamanda görüşmede bulunan taraflardan birinin de bu sızdırmayı yapmış olabileceğini söyledi. Arınç, "Orada kim var? PKK’yı temsil eden birkaç kişi, kim var MİT var. Kim var üçüncü bir ülkeden kendisini bir şekilde tanıtan kişi. Dördüncüsü de olabilir. Bu görüşmeleri dinlemiş, not etmiş, zamanı geldiğinde de kendi yararına sızdırmak isteyen bir başkası olabilir. Ama önemli olan sonuç bu tür gizli kalması gereken bir görüşmenin bile dinlenebildiği, yeri ve zamanı geldiğince o kişiler veya kurumlar tarafından sızdırılabildiğidir. Çok da önemli değil. Bu bir şekilde ortaya konulmuştur. Bundan sonraki amaçlarda veya bundan sonraki zamanlarda evrelerde sanıyorum bu tür dikkatler daha da çoğalmış olması lazım" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları