loading
close
SON DAKİKALAR

Arınç: Türkiye'de ayrımcılığı AK Parti kaldırdı

Arınç: Türkiye'de ayrımcılığı AK Parti kaldırdı
Tarih: 11.02.2012 - 23:53
Kategori: Siyaset

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye'de kardeşlik hukukunu AK Parti pekiştirdi, ayrımcılığı AK Parti kaldırdı" dedi.

AK Parti Manisa Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi, Manisa Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kongreye eşi Münevver Arınç’la katılan Bülent Arınç, merkezin önünde Kula yaren ekibi ve Turgutlu Fatih Mehteran Takımı tarafından karşılandı.

İlçe başkanı Berk Mersinli’nin tek listesiyle gidilen kongrede konuşan Arınç, AK Parti hükümeti olarak 9 yıldır yaptıkları hizmetleri anlattı.

Ülkede duble yollar, otoyollar, barajlar, üniversiteler yaptıklarını, çiftçiye ve emekliye destek verdiklerini ifade eden Arınç, "İnsanlar gönüllerinden ’Allah sizden razı olsun, ne güzel yaptınız’ diyorlarsa bilin ki işimiz doğrudur, gittiğimiz yol doğrudur" diye konuştu.

Türkiye’de sadece ekonomik kalkınmayı değil kardeşlik hukukunu da AK Parti’nin pekiştirdiğini söyleyen Arınç, şöyle konuştu:

"Türkiye’de ayrımcılığı AK Parti kaldırdı. Kıyafetlerinden, inançlarından, etnik kökeninden dolayı bu ülkeye ayrımcılık fitnesi ekenler kendi ektiklerini biçtiler ama biz hepsinin sonunu getirdik. Bugün bu ülkede yaşayan herkes kendi kimliğini rahatlıkla ifade edebilmeli ve o kimliğin tüm anayasal haklarına ve insan hakları imkanlarına sahip olmalı, buna inanıyoruz. Bu ülkeyi beraber kurduk, cumhuriyeti birlikte kurduk, İstiklal Harbi’ni birlikte yaptık. Attığımız her adım bin yıldan beri kardeşçe oldu. Bu kardeşliğimizi de kimse bozamayacaktır. Birilerinin kafası almasa da yolumuz bu yoldur. Bu ülkede yaşayan herkesi etnik kökeni ne olursa olsun kardeşimiz olarak kucaklıyoruz. 

Onun inancından, onun kimliğinden doğan hakları bizim teminatımız altındadır. Bunu hiçbir zaman bir ulufe gibi, bahşiş gibi cebimizden çıkarıp vermiyoruz. Geçmişte ayrımcılık tohumları atanların, geçmişte dilleri yasaklayanların, kökene vurgu yapanların, cezaevine atanların Türkiye’yi ne hale getirdiğini görüyoruz. Yok artık ayrımcılık. Biriz, beraberiz. Bunları her zaman konuşuyorum. En son meclis konuşmamda da ifade ettim. Doğruluğuna yüzde 100 inandığım için söylüyorum. Ben o gün oraya Bursa Milletvekili Bülent Arınç olarak konuşmaya çıkmadım. 

Başbakan Yardımcısı olarak, hükümetin görüşlerini ifade etmek üzere konuştum. 1,5 saatlik konuşmamın Türkiye’nin bütünlüğü adına ne büyük mana ifade ettiğini biliyorum ve rahatsız olanlara bakıyorum. Bir taraftan MHP bir taraftan KCK benim konuşmamı beğenmemişse yarabbi binlerce hamdolsun. Demek ki doğru söylemişim. Doğruları hep söyledik, orada da devam edeceğiz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları