loading
close
SON DAKİKALAR

Arkadaşını suçluyor kendini farklı gösteriyor

Arkadaşını suçluyor kendini farklı gösteriyor
Tarih: 10.05.2015 - 08:28
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'En yakın arkadaşlarını suçlayarak veya başarısızlıklarını onların üzerine yıkarak kendisini farklı göstermeye çalışıyor.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kendisinden önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2008’deki Ermenistan ziyareti için “Ortamı yumuşatmaya çalışırken karşı tarafın eline koz verdi” ifadesini, “En yakın arkadaşlarını suçlayarak veya başarısızlıklarını onların üzerine yıkarak kendisini farklı göstermeye çalışıyor” sözleriyle değerlendirdi.

CHP’nin önceki günkü Manisa mitinginden dönerken uçakta, Gül’ün, Erdoğan’ın sözlerine ilişkin yaptığı “Bir yanlış anlaşılma olmuştur” açıklaması gündeme geldi. Kılıçdaroğlu Gül’ün açıklamasına atfen, “Erdoğan bunu söyleyecekse, Gül gitmeden önce ona söylemesi gerekirdi. Bizim geleneksel devlet anlayışına da aykırı böyle bir suçlama yapması” yorumunu yaptı.

KİM PROTOKOL YAPTI?

Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “CHP ve HDP ruh ikizi” suçlaması hakkında ise “Cevap vermeye bile değmez ancak Dolmabahçe Sarayı’nda kim protokol yaptı? Önce oturup adam gibi kendisini ve partisini sorgulaması lazım. Ne yaptığından haberi yok zaten. Başbakan değil ki adama ‘Başbakan’ diyeyim. Değil... Allah’ın garibanı işte. Bir koltuk vermişler, ‘Sen burada başbakanlık oyna’ diye. Birisi istediği zaman yetkisini alıyor, istediği zaman parasını alıyor” dedi.

Okan Konuralp - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları