loading
close
SON DAKİKALAR

Artık her kadın Türkan Şoray gibi bakacak

Artık her kadın Türkan Şoray gibi bakacak
Tarih: 31.12.2011 - 09:48
Kategori: Magazin

Ok gibi kirpikler, yay gibi kaşlar ve ceylan bakışlar... Bunlar artık hayal olmaktan çıktı. Yeni uygulanmaya başlanan FUE tekneği sayesinde ömür boyu uzun kirpiklere ve doğal kaşlara sahip olabiliyorsunuz

Yöntem tıpkı saç ekimi gibi: Enseden alınan saç kökleri kirpik ve kaşlara ekiliyor. Öyle görünüyor ki yakında herkes güzel kirpik ve kaşlarıyla ünlü olan sanatçı Türkan Şoray’a rakip olabilecek... Tekniği Op. Dr. Alper Tuncel’den öğrenelim...

Yeşilçam’ın en güzel bakan kadını Türkan Şoray’ınki gibi uzun kirpiklere ve yay gibi kaşlara sahip olmak isteyen kadınların yardımına, maskara ve takma kirpikler yetişiyordu. Ancak, kirpiklere yapıştırılarak uygulanan takma kirpiklerin ömrü bir-iki günle sınırlıydı ve kullanım sayısına bağlı olarak kolay deforme olabiliyordu. Bundan sonra estetik cerrahi ile öyle kirpik ve kaşlara kavuşacağız. Kalıcı çözüm, estetik cerrahiden geldi çünkü. Yeni tekniğin adı FUE. Yani, Folliküler Ünite Exraction. Tam çevirisiyle follikül ünite transferi. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel yeni tekniği şöyle özetledi: “Saç ekimine benzeyen bir operasyon. Bu sayede kadınlar, artık kendi saç köklerinden elde edilen ve ömür boyu kullanabilecekleri uzun kirpiklere ve kaşlara sahip olabiliyorlar. Hem de birkaç saatin içinde”. Op. Dr. Alper Tuncel’den aldığımız bilgilere göre kaş ve kirpik dökülmesinin başlıca sebepleri arasında şunlar var: 

-Kaza, yanma, vb. gibi fiziksel travma
-Kaş ve/veya kirpik dökülmesine sebep olan sistemik ya da lokal rahatsızlıklar 
-Doğuştan kaynaklanan bazı rahatsızlıklar 
-Kaşlara biçim vermek için yapılan bazı işlemlerin kalıcı hasara yol açması 
-Trichotillomania adı verilen sinirsel rahatsızlık nedeniyle kişinin kendi kaşını, kirpiğini koparması 
-Kemoterapi, radyasyon, ameliyat gibi bazı tıbbi tedavilerin kaş ya da kirpik dökülmesine yol açması
-Kimi kişilerde saç dökülmesine yol açan “alopecia areata’’ Neştersiz bir teknoloji olan FUE’de kesi işlemi de yapılmıyor. 

Yöntem sayesinde enfeksiyon riski daha başında ortadan kalkmış oluyor. Ortalama 1,5 saat süren uygulama sonrasında kişi günlük hayatına dönebiliyor. Hem kaşların hem kirpiklerin sıkılaştırılması gerektiği için uygulamanın genellikle bir kez daha tekrarlanması yeterli oluyor.

Üç ay sonra yenisi çıkıyor 

Op. Dr. Tuncel, FUE işlemini anlatmaya devam ediyor: “Kaş ve kirpik ekiminde donör alan olarak ense kısmını tercih ediyoruz. Kaş ekimi için açıklığın durumuna göre 200-600 kök yeterli olabiliyor. Uygulama sonrası süreç, saç ekimine benziyor. İlk 24 saat kaşlara ve kirpiklere kesinlikle su değmemesi gerekiyor. Operasyondan 2-3 saat sonra hasta kendine geliyor ve evine gidebiliyor. Dışarıdan bakıldığında gözlerde oluşan ödem çok hissedilmiyor. Zaten buz tedavisi uygulanarak bu şişlikler de yok edilebiliyor.” Op. Dr. Alper Tuncel köklerin yerine yerleştirilmesini takip eden 1 hafta içinde, ekilen köklerin yeni yerine adapte olduğunu belirtiyor. Yeni kirpikler ve kaşlar, ekildikleri bölgedeki kan damarları vasıtasıyla beslenerek canlılığını sürdürüyor. Ekimden 3 ay sonra kaşlar çıkmaya başlıyor. Bu noktada, hastanın parmaklarıyla kaşların çıkış yönüne doğru masaj yapmasının yön konusunda etkili olacağını vurgulayan Tuncel sözlerini şöyle noktalıyor: “Ekilen kirpikler, özellikleri nedeniyle saç gibi davranış gösteriyor ve kısa sürede uzuyor. Bu nedenle ekilen kirpiklerin zaman zaman kesilmesi ve kirpik şekillendirici aletlerle biçimlendirilmesi yeterli oluyor. FUE yöntemi ile, son derece doğal olan yay gibi kaşlara ve ok gibi kirpiklere birkaç saat içinde tüm kadınlar kavuşabilir. Üstelik bu yöntemle elde edilen kirpikler ve kaşlar ömür boyu dökülmez, istenildiği gibi şekil verilir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları