loading
close
SON DAKİKALAR

Artık öğrenciler okulu asamayacak

Artık öğrenciler okulu asamayacak
Tarih: 13.02.2012 - 00:05
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, artık öğrencilerin okulu asamayacağını belirterek, "Şu an geliştirdiğimiz bir projeyle, çocuklar okula gelmedikleri gün, anında velilerin haberi olacak.

Bununla ilgili altyapı sistemini oluşturuyoruz" dedi. Bakan Dinçer, "Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) 10. Genel Kurulu" toplantısına katıldı. Holiday Inn Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya Ömer Dinçer'in yanı sıra Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz,İstanbulMilletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş da katıldı. Toplantıda konuşma yapan Dinçer, hayırseverlerin eğitim konusunda yaptıkları katkının küçümsenemeyeceğini belirterek, "Cumhuriyet döneminden 2002 sonuna kadar 334 bin derslik vardı.

 2003'ün başından 2010'un sonuna kadar ise 163 bin derslik yapıldı. Bu yüzde 34'ünü hayırseverler yaptırdı" dedi. "100 Marka 100 Okul Projesi"ni Malatyalı işadamlarına hedef gösteren Dinçer, "Malatyalı işadamları bu projeyi başlatabilir mi? Muhakkak, bunun reklam değeri de var. Bunun yanında İstanbul'da yaşıyorsunuz. Türkiye'nin eğitim altyapısı olarak en kötü illerinden biri İstanbul. 10 kritik ilden biri. Ciddi desteğe ihtiyacı var. Buraya katkıyı da sağlayacak çalışmalarınız, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olacaktır" şeklinde konuştu.

Bakan Ömer Dinçer Türkiye'deki okullaşma oranlarına değinerek, "Anaokulunda özellikle 5 yaş öğrencilerinin tümü yüzde 100 okullaşabilmeli. Türkiye'de 3-5 yaş öğrencileri için oran yüzde 45. Bu oran sadece 5 yaşta ise yüzde 70. Bir buçuk yıl sonra yüzde 100'e ulaşmasını sağlayacağız. Doğu, Güney Doğu ve Orta Doğu bölgelerimizde tüm anaokulu yatırımlarımızın altyapılarını tamamlayacağız. İlköğretimde tüm Türkiye'de yüzde 100 okullaşmayı hedefliyoruz.

Şu an yüzde 98.5'teyiz. Ortaöğretimde okullaşma oranımız yüzde 67. Bunu, 4 yıl içinde yüzde 90'ın üzerine çıkaracağız" dedi. Okuldan kaçma döneminin bittiğini ifade eden Dinçer, "Bakanlığın geliştirdiği yeni proje ile artık öğrenciler okulu asamayacak. Şu an geliştirdiğimiz bir projeyle, çocuklar okula gelmedikleri gün, anında velilerin haberi olacak. Bununla ilgili altyapı sistemini oluşturuyoruz" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş ise, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ülkesi arasına gireceğine inandıklarını belirterek, "12 bin Malatyalıüniversiteöğrencisinin burs ihtiyacı var. Bu gençlerimize Malatyalılar ve işadamları olarak el uzatmalıyız. İnanıyoruz ki, eğitim sorununu çözen bir Türkiye, tüm meselelerini çözmüş olacaktır. Malatyalı işadamları bir yandan ülkemize hizmet ederken diğer yandan da sosyal ve ekonomik olarak büyük katkılar sağlıyor. Eğitim konusunda da Malatyalı işadamları büyük işler yapıyor" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları