loading
close
SON DAKİKALAR

Artvin halkı ormanları koruyor

Artvin halkı ormanları koruyor
Tarih: 19.06.2015 - 19:58
Kategori: Yerel

Artvin halkı Ormanları koruyor, Orman Genel Müdürlüğü ise Ormanları keseceğim diyor.

CHP Artvin Milletvekili Av.Uğur Bayraktutan yaptığı açıklamada: "Artvin'de ağaç katliamında rolü olan ve asıl talimatı veren kişinin kim olduğunu biliyoruz. Ağaçlara dokunacak olanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur. Buna imza atan ağaçları ve çevreyi yok etmek isteyen kimse, hangi makamda olursa olsun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Eğer Artvin'de bu mücadele neticesinde, bir tek kişinin burnu kanarsa bunun sonuçlarına herkesin katlanacağını ilin Milletvekili olarak Hukuk çerçevesi içerisinde yapılması gereken her şeyi Artvin'i korumak için yapılacağının bilinmesi isterim. Artvin halkının bu haklı mücadelesinin yanında bana bedeli ne olursa olsun duracağım." dedi.

YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Artvin'de çevre mücadelesini yürüten Yeşil Artvin Derneğinin basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, Cerattepe’de 2012 yılında başlayan süreçte daha önce de olduğu gibi haklı olduklarını, bunu Rize İdare Mahkemesinin kararının da kanıtlanmış olduğuna değindi. Ayrıca mahkemenin kararında açıkça Cerattepe bölgesinde ya madencilik yapılacağı ve bölgenin terk edilmesi gerektiği ya da şu anda olduğu gibi kalacağı bahsediliyor. 2012 yılındaki mahkemeye bakan iki hakime vicdanlarını dinledikleri için teşekkürlerini tekrar dile getirmeyi unutmayan Dernek mensupları, ancak bu kez de şirketin ÇED raporu hazırlayarak bakanlığa başvurduğunu ve yasa dışı yollar ile işlerini halletmeye çalıştıklarına dikkat çekiyor. Şirketin, seçim karmaşasından yararlandığının altını çizen açıklamada, şirketin raporunun kabul edildiğini ve böylece yeni bir dava sürecinin başladığına dikkat çekiyor. 



Açıklamada: "Bu ÇED Olumlu kararı yasa dışı bir karardır. Rize İdare Mahkemesi, kararında, önceki ÇED raporunun eksik olduğunu ve tamamlanması gerektiğini değil, Artvin’de dava konusu yerde madencilik yapılamayacağını açıkça hüküm altına almıştır. Bunun çok açık tek bir anlamı vardır: Artvin’i Artvin halkı değil madenciler terk edecektir. Maden şirketi bunu anlamamış olacak ki yeni bir ÇED raporu ile mahkemenin bu kararının arkasından dolanabileceğini zannetmektedir.

2007 yılından bu yana inat ve ısrarla Cerattepe’de orman katliamı yapmaya çalışan bir Orman Bölge Müdürlüğüne karşı ormanları Artvin Halkı korumaya çalışmaktadır. Ormanları Cerattepe’de 2007’de mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı, 2014 yılında Mersivan-Oruçlu yolunda ve Cerattepe’de Artvin halkının karda-kışta direnişi kurtarmıştır. Bu inanılır gibi değildir ancak bu aynı zamanda bir Orman Bölge Müdürlüğünün düşürüldüğü sefaleti göstermektedir. Ülkenin en köklü kurumlarından ve en büyük zenginliğimiz olan ormanlarımızı korumakla görevli bir kurumun bu hale düşürülmesine sebep olan bu idarecileri kınıyoruz, şikayet ediyoruz. Görevlerini kötüye kullanan bu kamu zararlılarından elbette hesap soracağız." denildi. Dernek, bütün yasa dışılıklara rağmen hukuk ve adaleti aramaktan vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları