loading
close
SON DAKİKALAR

Arzu Çerkezoğlu'ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Arzu Çerkezoğlu'ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Tarih: 14.03.2017 - 12:37
Kategori: Kadın

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı. Çerkezoğlu'nun açıklaması şöyle: 

"Bu sene 14 Mart Tıp Bayramına sağlık emekçilerinin dört talebi damgasını vuruyor: Haksız ve hukuksuz ihraç edilen hekimlerin işlerine iadesi;  hastaya yeterli süre ayrılmasına olanak verecek çalışma koşulları; çalışırken ve emeklilikte insanca ücret ve iş güvencesi; sağlıkta şiddetin sona ermesi.

Bizler öncelikle, nitelikli bir sağlık hizmetinin güvenceli sağlık emekçileri ile sunulabileceğinin altını çiziyor, taşeron köleliğinin simgesi haline gelen hastanelerde her türlü güvencesiz çalıştırma biçiminin ortadan kaldırılmasını, özel hastanelerdeki uzun çalışma saatlerine ve korkunç sömürü düzenine son verilmesini istiyoruz.

Haklarında yargı kararı olmadan binlerce sağlık emekçisinin görevlerinden ihraç edilmesi karşısında bizler emeğin, barışın, kardeşliğin, demokrasinin, nitelikli bir sağlık hizmetinin mücadelesini yürüten sağlık emekçilerinin görevlerine acilen iade edilmesini talep ediyoruz. 

İş güvencesi ve insanca çalışma koşulları, sağlık hakkı ve nitelikli sağlık hizmeti için mücadele eden tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutlarız." 

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları