loading
close
SON DAKİKALAR

Asgari ücret teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi

Asgari ücret teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi
Tarih: 11.01.2019 - 09:06
Kategori: Gündem

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

Asgari ücret desteğinin 2019'da devam etmesi, evlerde üretilen ürünlerin vergiden istisna olması, 250 liraya kadar eksik ödemelerin vergi indirimine yönelik ihlal kapsamında değerlendirilmemesi gibi düzenlemeleri de içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

EVDE ÜRETİLEN VE İNTERNET ÜZERİNDEN SATILAN ÜRÜNLER VERGİDEN MUAF TUTULACAK

Teklife göre, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden, oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, dokuma mamulleri, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri iş yeri açmaksızın satanlar, yıl içinde gerçekleştirilen satış tutarının yıllık asgari ücretin brüt tutarını aşmaması koşuluyla vergiden istisna tutulacak.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 2019 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Asgari ücret desteği 2019 yılında devam edecek. 500'den az kişi çalıştıran iş yerlerinde aylık 100 lira, 500'den fazla kişi çalıştıran iş yerlerinde aylık 150 lira destek verilecek.

İŞVERENLERE SGK PRİM DESTEĞİ SÜRÜYOR

SGK prim teşviği de devam edecek. 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran işyerleri için 3 puan, 500'ün altında kişi çalıştıranlar için 5 puan olarak uygulanacak.

250 TL'YE KADAR EKSİK ÖDEMELERE VERGİ İNDİRİMİ

Uyumlu mükelleflerin vergi indiriminden yararlanması kolaylaştırılacak. Vergisini zamanında ödeyen mükelleflere, yüzde 5 indirim yapılıyordu. Mükellef, beyanname başına 10 lira eksik ödeme yapsabile bu haktan yararlanabiliyordu. Teklif yasalaştığında, 250 liraya kadar eksik ödemelerde de vergi indiriminden yararlanılabilecek.

İşten çıkarılan işçilerin tazminatlarından kesilen gelir vergisi, mahkemeye başvurmadan işçiye iade edilecek.

2019 UEFA SÜPER KUPA FİNALİ VE 2020 UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ KDV'DEN MUAF

Türkiye'de oynanacak 2019 UEFA Süper Kupa Finali ve 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finali müsabakaları dolayısıyla yapılacak mal teslimleri ve hizmet ifaları KDV'den muaf tutulacak.

EV KADINLARINA ESNAF MUAFİYETİ

Kanun teklifinde, ev kadınlarına esnaf muafiyeti getiriliyor.

500'ün üzerinde işçi çalıştıran işletmelerde asgari ücret desteği 150, 500'den az işçi çalıştıran işetmelere 100 TL destek verilecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları