loading
close
SON DAKİKALAR

Asgari ücrette vergi muafiyeti Erdoğan'a sorulacak

Asgari ücrette vergi muafiyeti Erdoğan'a sorulacak
Tarih: 20.12.2021 - 15:21
Kategori: Gündem

AKP'li Turan asgari ücrette vergi muafiyeti hakkında, "Asgari ücretteki vergi muafiyeti genişletilebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulacak" dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası asgari geçim indirimiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'...

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan asgari ücrette vergi muafiyeti hakkında, "Asgari ücretteki vergi muafiyeti genişletilebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulacak" açıklamasını yaptı. Turan'ın açıklamasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelecek.

Habertürk'ün aktardığına göre, AKP kaynaklarından alınan bilgiye göre görüşmede, asgari vergi muafiyetinin genişletilmesi konusu ele alınacak.

2022 yılında uygulanacak asgari ücret miktarı açıklandıktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Tüm işçilerin ücret gelirlerinin asgari ücrete kadar olan kısmında gelir ve damga vergileri kaldırıldı" demiş, düzenleme sonrası tüm işçilerin asgari ücret düzeyine kadar olan gelirlerinden vergi alınmayacağına dair beklenti oluşmuştu. Ancak AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu teklifte sadece asgari ücretle çalışanlardan gelir ve damga vergisi alınmayacak bir düzenleme önerilmişti.

Öte yandan Kabine, Erdoğan başkanlığında bugün saat 15:00'te toplanıyor. Toplantıda ekonomideki son durumun ayrıntılarıyla masaya yatırılması bekleniyor. Memur ve emeklilere verilecek ek zammın da toplantıda ele alınacağı belirtiliyor. Diğer yandan gündem maddeleri arasında Omicron varyantı ve salgınla mücadelede son durum yer alıyor. Toplantının ardından Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları