loading
close
SON DAKİKALAR

Aşıda öncelik kamu emekçilerinin olmalı

Aşıda öncelik kamu emekçilerinin olmalı
Tarih: 20.05.2021 - 18:29
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak kamu emekçilerinin aşıda öncelikli olmasının kamu yararı adına ivedi işlerden olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık kamu açlışanlarının bir an önce aşılanması konusunda yetkililere çağrıda bulunduğu yazılı basın açıklamasında;

"Pandemi koşullarında var gücü ile hizmet veren kamu emekçileri korona virüsün ilk hedefi olmaktadır. İcra ettikleri iş sebebi ile toplumla içli dışlı olmak zorunda kalan kamu emekçileri, her geçen gün meslek şehidi olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Elbette bu süreçte sağlık çalışanlarımızın göstermiş olduğu çabalar neticesinde ilk korunması gereken sınıfta yer alması gerekmektedir. Ancak sağlık çalışanlarımız ve öğretmenlerimizin yanı sıra pandemi koşullarında uzaktan çalışma imkânı olmayan kamu sektörü çalışanlarını virüse karşı korumak devletin en asli görevlerinden birisidir.

Turistin görebileceği herkesin aşılanmasından önce her gün halkla iç içe çalışmak zorunda olan güvenlik güçlerimiz, tarım emekçilerimiz, büro çalışanlarımız ve yerel yönetim çalışanlarımız gibi kamu adına hizmetlerde bulunan tüm emekçilere aşıda öncelik tanınması sistemin sağlıklı işleyebilmesi için imtiyaz değil zorunluluktur.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak kamu emekçilerinin aşıda öncelikli olmasının kamu yararı adına ivedi işlerden olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz." dedi.

Kaynak : istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları