loading
close
SON DAKİKALAR

Aşık olup aynı anda intihar ettiler

Aşık olup aynı anda intihar ettiler
Tarih: 12.02.2012 - 10:45
Kategori: Yerel

Malatya'da önceki gün iki arkadaşın cesedi aynı dala asılmış halde bulundu. 17 yaşındaki iki gencin birlikte intihara kadar giden arkadaşlıkları aynı kıza âşık olmalarıyla başladı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey beldesinde lise öğrenimini yarım bırakan 17 yaşındaki Alper Kızılkaya ile aynı yaştaki Adıgüzel Volkan Çoban, dün gece bir ağacın dalında aynı iple asılmış olarak bulundu. Kasap olan babasının yanında çalışan Adıgüzel Volkan Çoban ile bir çiftçinin çocuğu olan Alper Kızılkaya’nın cesetlerini bulanlar polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri iki gencin öldüklerini belirledi. Polis, cesetlerin üzerinde yaptığı incelemede Çoban’ın cebinden babasına hitaben ‘Hakkınızı helal edin’ yazılı veda notu buldu.

Soruşturmada ilk elde edilen bilgilere göre gençleri birlikte intihara götüren süreç, şöyle gelişti: Arkadaşlıkları fazla eski olmayan Alper Kızılkaya ile Adıgüzel Volkan Çoban yolları, üniversiteye hazırlık için dersaneye giden bir genç kızı sevmeleriyle kesişti. İkisi de aynı kızı seven Kzılkaya ve Çoban, son 15 gün içinde beldede çok sık birlikte görülmeye başladı.

Beldedeki bir çay ocağında dün oturarak arkadaşlarıyla şakalaşan iki genç, akşam saatlerinde beldeye 7 kilometre uzaklıktaki Malatya kent merkezine giderek bir ip aldı. Daha sonra gençlerden Alper Kızılkaya babasını telefonla arayarak, “Baba hakkını helal et. Bir daha görüşemeyeceğiz” dedikten sonra telefonu kapattı.

Olay yerinde üstüne basılacak taş, sandalye gibi herhangi bir şey bulamayan polis, gençlerin ağaca çıktıktan sonra yüksekteki bir dala, ipi ortadan bağladıktan sonra uçlarını boyunlarına bağlayıp aynı anda kendilerini boşluğa bırakarak intihar ettikleri kanaatine vardı. Polis iki gencin yakınları ve arkadaşlarının ifadelerine başvurdu.

Adıgüzel Volkan Çoban’ın Facebook profil resimlerinin birinde ‘Bir gün ölürüm sevgilim sana doyamadan/ Bir çelenk hazırla hiç ağlamadan/ Tabutumda isterim yeşile kara/ Bir gün düşerse yolun mezarlığa/ Otlara sarılmış bir mezar ara/ Dök göz yaşlarını zorla da olsa/ Çünkü orada bir ölü var tam 17 yaşında’ yazılı bir mezar taşı fotoğrafı dikkati çekti. Çoban yine Facebook’ta bu yazının da kendi mezar taşına yazılmasını istediği görüldü.

Alper Kızılkaya’nın aynı günün sabahında Facebook hesabına ‘Hepinizi çok seviyorum’ yazdığı görüldü. Kızılkaya ve Çoban’ın ölmeden 2 saat önce profil resimleri yerine ‘öldü’ yazdıkları saptandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları