loading
close
SON DAKİKALAR

Aşk acısını dindirmek mi istiyorsunuz?

Aşk acısını dindirmek mi istiyorsunuz?
Tarih: 12.02.2012 - 20:07
Kategori: Kadın

Ölümden sonraki en büyük travma ayrılık imiş. Uzmanlar öyle diyor. Aşk acısını dindirip, unutmak mı istiyorsunuz? “Yıka Beynini!” kitabının yazarı ve kişisel gelişim uzmanı M. Barış Muslu, Pudra.com için yazdı.

Sevdiğimiz, alışık olduğumuz insandan ayrılmak zorunda kalmak, hepimiz için büyük acı demek. Bunu nasıl kolay bir şekilde başarabileceğimizi son günlerin en çok satan kitaplarından, bilinçaltımızı formatlayan “Yıka Beynini!” kitabının yazarı ve kişisel gelişim uzmanı M. Barış Muslu anlatıyor.

Ayrıldığımız kişiyi en kolay nasıl unutabiliriz?
M. Barış Muslu’ya göre çok kısa sürede birini unutmak için kullanılabilecek birçok yöntem mevcut. Yapmamız gereken, bilinçaltımıza ayrılığa rağmen herşeyin yolunda olduğunu aktarabilmek. Bu yöntemler arasında en kolay aktarılabilecek olanı NLP Swish tekniği. Bu teknik, görsel canlandırma ile unutmak istediğimiz kişinin resimlerini değiştirmeye ve onu artık arzu edilmeyecek hale getirmeye dayanıyor.

NLP Swish Tekniği nasıl uygulanır?

Adım 1: Onun renkli resmi
Gözlerinizi kapatın ve unutmak istediğiniz kişiyi karşınızda canlandırın. Bu görüntünün olabildiğince gerçekçi, renkli, 3 boyutlu ve hareketli olması önemli.

Adım 2: Sizin küçük siyah-beyaz resminiz
Gözünüzde canlandırdığınız resmin sol alt köşesine kendi resminizi siyah beyaz olarak ekleyin. Bu resim, bulunmak istediğiniz (kendine güvenen, neşeli, özgür, umrunda olmayan, güzel) ‘siz’in dışarıdan görünüşünüz olucak. Siz nasıl olmak istiyorsanız küçük siyah-beyaz resminiz de öyle olsun.

Adım 3: Koşullama
Şimdi, birinci resmi ikinci resme koşullayacağız. Bir başka deyişle, unutmak istediğiniz kişinin görüntüsünün bilinçaltınızda otomatik olarak istediğiniz duyguyu (kendine güven, umursamazlık vb.) yaratmasını sağlayacağız.

Şimdi, sol alttaki kendi siyah beyaz resminizin büyüyerek diğer resmin (yani unutmak istediğiniz kişinin resminin) üstünü tamamen kaplaması, ve renklenip canlanması gerekiyor. Bunu görsel olarak gerçekleştirmek için yaklaşık 1 saniyeniz var.

Adım 4: Tekrar
Kendi resminizi büyütüp canlandırdıktan sonra gözlerinizi açın ve rahatlayın. Aynı işlemi en az 5 kez tekrarlayın.

Swish tekniğinin çalışma mantığı, karşıda gördüğünüz büyük renkli resimdeki durumla, sonradan büyütüp renklendirdiğiniz küçük siyah-beyaz resimdeki durum arasında nörolojik bir bağ kurmak ve bu durumları birbirine koşullamak.

Bu mantıkla, küçük siyah-beyaz resimde kendiniz yerine, hissetmek istediğiniz duyguları yaratabilecek farklı durumları ve objeleri de deneyebilirsiniz. Sizde neyin iğrenme yarattığı tamamiyle hayal gücünüze kalmış.

Bu işlemi dilediğiniz sıklıkta, dilediğiniz kadar farklı durum ve resimle tekrarlayabilirsiniz

NLP Swish Tekniği, birini unutmak ya da birine karşı hislerinizi değiştirmek için kullanabileceğimiz yöntemlerden sadece biri.

 



 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları