loading
close
SON DAKİKALAR

Aşkı için İngiltere'den geldi Mardin'e yerleşti

Aşkı için İngiltere'den geldi Mardin'e yerleşti
Tarih: 12.02.2012 - 20:57
Kategori: Yerel

İngiltere’nin Wales şehrinde yaşayan Gaynor Roberts, aşık olduğu Servet Çelebi için Mardin’e gelerek burada yaşamaya karar verdi.

Geçen yıl Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir restoranda aşçıbaşı olarak çalışırken, Gaynor Roberts ile tanışan Servet Çelebi daha sonra aralarında başlayan duygusallığı evlilikle noktaladı.

Servet Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaynor Roberts’ın Dargeçit’e geldiğini ve burada evlendiklerini belirterek, ilçede kendi restoranlarını kurduklarını, gönül birliği ile mutlu bir şekilde yaşadıklarını kaydetti.

Roberts’ın Müslüman olduğunu belirten Çelebi, "Eşimin İslamiyeti benimsemesi elbette beni çok mutlu etti. Şüphesiz eşim İslam dinini bilerek ve tanıyarak kabul etti. Yani benim için değil Allah rızası için Müslüman oldu.

İslamiyeti benimsemese bile onu asla zorlamazdım ve hoş karşılardım. Eşimle İngiltere’ye taşınmayı düşünmüyoruz. Dargeçit’te düzenimizi oluşturduk" dedi.

Çelebi, eşinin Türk vatandaşı olmak istediğini de belirtti.

-TANIŞMALARINA BİR BARDAK ÇAY VESİLE OLDU-

Gaynor Roberts da geçen yıl Marmaris’te bir restoranda aşçıbaşı olarak çalışan Çelebi’nin, bir gün arkadaşlarıyla sahilde otururken kendilerine çay servisi yaptığını ve tanışmalarına bir çayın vesile olduğunu anlatarak, evlilik hikayesini şöyle anlattı: "Bu tanışmamız arkadaşlığa ve sevgiye dönüştü. 2011’in Ocak ayında Dargeçit’e gezi amaçlı geldim. Yaklaşık bir ay burada kaldım. Burada sıcak bir ortam buldum ve sevgi ile bağlandım. Ardından Servet Çelebi ile evlenme kararı aldık. Mart ayından bu yana Dargeçit’te yaşıyorum ve buradaki yaşam tarzı ilgimi çekiyor. İnsanlar bana meraklı gözlerle bakıyorlardı. Tanımak ister gibi süzüyorlardı ama çok sıcakkanlı bir toplum beni hemen benimseyip aralarına aldılar.

Dargeçit’e gelir gelmez sokaklarda dolaşan eşekleri gördüm ve çok şaşırdım. Daha önce İngiltere’de eşek hiç görmemiştim. Eşeklerin yolun ortasında salına salına gitmesine bir anlam veremedim. Dargeçit’te yaşamak güzel ama ailemin İngiltere’de olması ve özellikle ilk zamanlarda dil konusunda sıkıntı yaşamam beni endişelendiriyordu. Daha sonra alıştım ve artık dil konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Burada yaşamayı ve çocuklarımın olmasını istiyorum.

Dargeçit’te yaşamadığım için mutluyum. Şunu söylemeden geçemeyeceğim. ’Şemmame’ şarkısı eşliğinde halay çekmeyi çok seviyorum. Henüz Türk vatandaşı olmadım ama vatandaşlığa kabul edilirsem ismimi ’Berfin’ olarak değiştireceğim."

-"EZAN SESİ DUYDUĞUMDA TÜYLERİM ÜRPERİYOR"-

Roberts, Ramazan ayında eşiyle her konuştuğunda kendisine oruçlu olduğunu ve kendisine neden yemek yemediğini sorduğunda "Ramazan ayı mübarek aydır, oruç tutmak farzdır" diye cevap verdiğini kaydetti.

İngiltere’ye gidince merak ettiğini ve internet üzerinden Müslümanlığı araştırmaya başladığını anlatan Roberts, "Kur’an-ı Kerim’in İngilizce mealini her okuduğumda içimde kıpırtılar oluyordu, rahatlıyordum ve yoğun bir haz alıyordum. Hala ezan sesini duyduğumda tüylerim diken diken oluyor ve içten içe keyifleniyorum. Tarifi imkansız bir duygu bu. İslam dininin en sevdiğim yönü ise kişinin sadece kendine faydalı olması değil, topluma faydalı olması gerektiğidir.

Ailem henüz Müslüman olduğumu bilmiyor. Söylemek için zamanını bekliyorum ve ailemin bu görüşüme itiraz edeceğini sanmıyorum. Ailem herkesin özgür bir iradeye sahip olduğunun bilincinde. Sadece beni Müslüman olmaya iten sebebin ne olduğunu soracaklardır" diye konuştu.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları