loading
close
SON DAKİKALAR

ASKİ kaçak su kullanıyor

ASKİ kaçak su kullanıyor
Tarih: 01.11.2018 - 08:52
Kategori: Yerel

Melih Gökçek ile Mustafa Tuna arasında,‘hafriyat geliri’ nedeniyle tartışma çıkmıştı. Gökçek, Tuna’ya,“Bizi hırsız ilan etmiş” demişti.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu, su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmekle görevli kurumun suyu kaçak kullandığını, belediyenin mallarının ise yandaş şirketlerce peşkeş çekildiğini ortaya koydu. Rapora göre, ASKİ’nin 2017 yılı toplam geliri 2 milyar 439 milyon 362 bin TL oldu.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Bu gelir kaleminin büyük bir çoğunluğunu abonelerinden toplayan ASKİ, kendi hizmet binalarında ise su aboneliği başlatmadı.

Bir diğer tespit ise bankalar aracılığı ile abonelerden yapılan tahsilatlara yönelik oldu. Bu tespite göre, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Vakıfbank tahsilatı yapılan paraları, mevzuatlara aykırı olarak bir ay boyunca blokeli hesaplarında tuttu. Kurum ise buna karşılık bir girişimde bulunmadı.

Peşkeş çekildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik raporda da, ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri’ne verilen bazı yerlerin ihale yapılmaksızın üçüncü kişilere kiralandığı tespit edildi. Denetçiler, 11 adet otoparkın, iki adet sosyal tesisin, bir adet halı sahanın ve bir otoparkın üçüncü kişilere kiralandığını belirledi. Denetçiler, kira süresi sona eren tesislerin yeniden kiralanmasında ihale açılmadığını saptadı. Usulsüzlüğe göre, kira süresi sona eren bin 380 taşınmazın kira bedeline Belediye Encümeni’nin kararıyla zam yapılarak kira süresi uzatıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları